body scan

Een totale bodyscan is een medisch onderzoek waarbij verschillende delen van het lichaam worden gescand op afwijkingen of ziektes. De bodyscan kan worden uitgevoerd als een preventieve maatregel om vroegtijdig eventuele gezondheidsproblemen op te sporen of om te onderzoeken wat de oorzaak is van bepaalde klachten. Je krijgt meer controle over je gezondheid, bent vroegtijdig op de hoogte van potentiële problemen en werkt actief aan je gezondheid. Hieronder zetten we de vijf belangrijkste voordelen van een volledige bodyscan op een rij.

Partnercontent

1 Vroegtijdige opsporing van ziektes

Een van de belangrijkste voordelen van een totale bodyscan is de vroegtijdige opsporing van ziektes. Door middel van een bodyscan kunnen afwijkingen en ziektes in een vroeg stadium worden ontdekt, nog voordat er symptomen optreden. In de gezondheidszorg ga je normaal gesproken naar de dokter bij klachten en kan ook dan pas de behandeling gestart worden. Een preventieve scan geeft eerder inzicht en dus ook eerder de mogelijkheid tot behandeling.

2 Vermindering van angst

Voor sommige mensen kan het hebben van onverklaarbare klachten of symptomen angst en stress veroorzaken. Een totale bodyscan kan helpen om de oorzaak van deze klachten te achterhalen, waardoor patiënten gerustgesteld worden en hun angst en stress afnemen. Het kan ook helpen om te voorkomen dat patiënten onnodige behandelingen ondergaan. Door voor een scan bij Privatescan.nl te kiezen, kan de angst ontnomen worden, bijvoorbeeld omdat blijkt dat je volledig gezond bent.

3 Je gezondheid verbeteren

Door middel van een totale bodyscan kan er worden gekeken naar verschillende aspecten van de gezondheid, zoals bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel. Indien er afwijkingen worden gevonden, kan er gericht worden gewerkt aan verbetering van deze waardes. Door middel van deze aanpak kan de gezondheid worden verbeterd en de kans op toekomstige gezondheidsproblemen worden verkleind. Dit zijn vaak beginnende problemen die je nog niet direct merkt, maar die wel invloed hebben op je algehele gezondheid.

4 Persoonlijk gezondheidsplan opstellen

Een totale bodyscan kan helpen bij het opstellen van een persoonlijk gezondheidsplan. Door de resultaten van de scan te bespreken met een arts, kan er een gepersonaliseerd gezondheidsplan worden opgesteld dat rekening houdt met de individuele gezondheidstoestand en de risicofactoren van de patiënt. Je werkt op deze manier toe naar een gezonde levensstijl die perfect past bij je gezondheidsbeeld. Voor de een betekent dit een aanpassing in voeding, terwijl een ander een specifieke vorm van beweging nodig heeft of meer van een bepaalde vitamine binnen moet krijgen.

5 Gevoel van controle

Een totale bodyscan kan patiënten een gevoel van controle geven over hun eigen gezondheid. Door regelmatig een bodyscan te ondergaan, kunnen patiënten hun gezondheid monitoren en eventuele gezondheidsproblemen in een vroeg stadium opsporen. Uiteraard krijg je geen volledige controle over je gezondheid, maar je krijgt hier wel inzicht in en hebt meer invloed op je gezondheid in de toekomst. Je werkt gericht aan punten die verbeterd kunnen worden in plaats van te wachten tot je daadwerkelijke klachten krijgt.

Bron: https://www.herniapoli.nl/