Het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) uit Dordrecht kiest bij de overgang naar het nieuwe datacenter voor Citrix XenDesktop als oplossing om het Chipsoft HiX EPD op elk device, altijd en overal beschikbaar te kunnen stellen. In combinatie met een Dell XC web-scale converged appliance en de integratie die Citrix heeft ontwikkeld met Nutanix managementsoftware, is deze oplossing uniek voor de Nederlandse zorgmarkt. Met Citrix biedt het ASz een rijke end-to-end werkplekomgeving met een brede toepasbaarheid in verschillende rollen.

Belangrijk programma
“Het EPD is een belangrijk programma voor ziekenhuizen dat zorgt voor een integrale manier van werken”, zegt Anton Theunisse, Manager I&A bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis. “Door voor een VDI-oplossing van Citrix te kiezen, vergroten we de veiligheid van werken met patiëntgegevens en brengen we het beheer van devices en applicaties samen in een centrale omgeving. We zijn er trots op het eerste ziekenhuis te zijn dat op deze manier in een gestandaardiseerde omgeving met een EPD gaat werken. De visie van het ASz sluit perfect aan op wat Citrix aanbiedt.”

Citrix maakt het mogelijk dat gebruikers op elk device, zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis, op een veilige manier gegevens uit het EPD kunnen raadplegen via een gepersonaliseerde en vertrouwde applicatie interface. Door in de hypergeconvergeerde infrastructuur met VDI te gaan werken, brengt het ASz het beheer over 3000 werkplekken en 4 verschillende locaties terug naar één centrale omgeving en komt de lokale opslag op devices te vervallen.  Hiermee wordt de veiligheid van patiëntgegevens beter gewaarborgd en behaalt het ziekenhuis een lage TCO.

Groeiend aantal mobiele apparaten
“Omdat we te maken hebben met een groeiend aantal mobiele apparaten binnen de organisatie, werd het steeds lastiger om vele verschillende devices door de eigen IT-afdeling te laten ondersteunen. Ook was er binnen het huidige datacenter een grote diversiteit aan applicaties ontstaan. Door deze te consolideren binnen een gestandaardiseerde omgeving, kunnen we zowel applicaties als devices centraal beheren. Andere ziekenhuizen volgen met grote interesse wat wij hier aan het doen zijn met deze ultramoderne IT-omgeving”, aldus Theunisse. De hypergeconvergeerde infrastructuur met nieuwe VDI-omgeving wordt medio september 2017 operationeel.

Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) leidt de transitie naar de ‘software-defined workplace’ door het samenbrengen van virtualisatie, mobiliteitsmanagement, netwerken en SaaS-oplossingen, om nieuwe manieren te ontwikkelen waardoor organisaties en mensen beter kunnen werken. Citrix-oplossingen ondersteunen zakelijke mobiliteit door te voorzien in veilige mobiele werkomgevingen waarin mensen toegang hebben tot apps, desktops, data en communicatie op ieder device, over ieder netwerk en in de cloud. Met een jaaromzet in 2014 van 3,14 miljard dollar worden Citrix-oplossingen gebruikt in meer dan 330.000 organisaties en door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Meer informatie vindt u op www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Foto: afbeelding deel website ASZ

Bron: Citrix