contract-handen schudden
Illustratie: Pixabay

Zorginstelling Amstelring en gemeente Haarlemmermeer hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van Holmkwartier op het terrein van verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp. In het Holmkwartier komen jong en oud naast elkaar te leven en te wonen. Met oog voor de wensen van bewoners en voor verbinding met de wijk.

Met het tekenen van de overeenkomst komt het Holmkwartier weer een stap dichterbij. Op het terrein van verpleeghuis Bornholm komen naast twee zorggebouwen maximaal 260 zorgeenheden, 225 woningen en enkele maatschappelijke voorzieningen die bijdragen aan het realiseren van een inclusieve buurt.

Bestemmingsplan

Naar verwachting zijn de twee nieuwe zorggebouwen in 2024 klaar, zodat het verouderde woonzorgcentrum Bornholm en Eijkenhove gesloopt kan worden. Daarna zullen de woningen gebouwd worden. Om de realisatie van Holmkwartier mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit ligt begin juni ter inzage voor omwonenden en betrokkenen. Zij kunnen hierop dan reageren.

Inclusieve woonplek

Jeroen Lambriks (Raad van Bestuur Amstelring): ‘We zijn heel blij met dit nieuwbouwplan dat veel meer is dan de broodnodige verpleeghuiszorg. Als Hoofddorpse zorgaanbieder willen we zorg, ondersteuning, begeleiding en service blijven leveren aan de Hoofddorpers. En we willen dat ouderen blijvend deel uitmaken van de samenleving. Daarom willen we een inclusieve woonplek bouwen, waar generaties met elkaar samenleven. Het nieuwe Holmkwartier kan straks een fijne werkplek zijn, ook voor diegenen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.’

Wonen en zorg

Wethouder Nobel, gemeente Haarlemmermeer: ‘De wijk Bornholm was echt toe aan een paar nieuwe impulsen. Het Holmkwartier is hier een goed voorbeeld van. Ik ben natuurlijk vooral blij met de woningen die erbij komen. Maar het unieke is dat zorg en wonen hier heel goed bij elkaar passen.’