SONY DSC

Het BovenIJ ziekenhuis opende recent haar nieuwe kliniek. Op de derde verdieping van het ziekenhuis zijn drie nieuwe lichte en moderne verpleegafdelingen gerealiseerd met meer eenpersoonskamers en ruime driepersoonskamers, ieder met eigen sanitair per kamer.

Fotowedstrijd ‘Breng Amsterdam-Noord in beeld’
Bijzonder is dat ook de bewoners van Amsterdam-Noord betrokken zijn bij de aankleding van de nieuwe afdelingen. Met de fotowedstrijd ‘Breng Amsterdam-Noord in beeld’ konden bewoners foto’s inzenden die de uitstraling en verbondenheid van hun ziekenhuis met Amsterdam-Noord weergeven. De winnende foto’s zijn tijdens de opening onthuld door Coby van Berkum, voorzitter van de bestuurscommissie Amsterdam-Noord.

Op de website van het BovenIJ Ziekenhuis valt te lezen dat er meer dan 200 reacties binnenkwamen op de fotowedstrijd. “We waren blij verrast door het enorme aantal inzendingen. Dit bevestigt nog eens de betrokkenheid van de Noorderling met hun BovenIJ ziekenhuis”, zegt bestuurder Edwin van der Meer. “Uiteindelijk heeft de jury, bestaande uit medisch specialisten en verpleegkundigen, er vier gekozen die een prominente plek krijgen op de nieuwe afdelingen en de centrale balie. De foto’s symboliseren de onderwerpen die we als ziekenhuis belangrijk vinden en staan symbool voor onze waarden persoonlijk, verbindend en ondernemend.”

Kenmerkend is verder een open teampost zodat de verpleegkundigen makkelijker bereikbaar zijn voor patiënten en hun bezoek en iedere vleugel heeft een gezellige (eet)tafel met de mogelijkheid voor koffie, thee en soep. Er is een gastvrije centrale ontvangstruimte die ’s avonds en ook op zaterdag bemenst is. Voor medicatiebereiding wordt gebruik gemaakt van een gemeenschappelijke centrale voorziening op de derde verdieping.

Tentoonstelling
Een selectie van de foto-inzendingen is tot eind februari 2017 te bezichtigen op de begane grond van het ziekenhuis.

Bron en foto: BovenIJ Ziekenhuis