MijnBravis is het online patiëntenportaal van het Bravis ziekenhuis. Patiënten kunnen hier hun medische gegevens bekijken, afspraken beheren en vragenlijsten invullen voor een behandeling. Sinds donderdag 14 maart is het portaal vernieuwd en kunnen patiënten meer onderdelen van hun medisch dossier inzien.

Daarnaast is de mobiele versie verbeterd, waardoor MijnBravis makkelijk te gebruiken is via smartphone en tablet. Ook zijn uitslagen van onderzoeken sneller inzichtelijk en kunnen patiënten informatie uit het portaal printen.

Uitgebreid getest

Patiënten, zorgverleners en vrijwilligers van informatiepunt de DigiTuin waren betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe MijnBravis. Rina van Doormaal is DigiTuin vrijwilliger en begeleidt patiënten bij het inloggen op MijnBravis. Ze heeft het portaal vooraf getest. Van Doormaal: “Het is voor patiënten heel prettig dat je MijnBravis nu ook goed kunt bekijken via tablet of telefoon. Ook is het fijn dat je steeds meer gegevens over je gezondheid kunt inzien.”

Meer regie over gezondheid

Denise Verburgh is projectleider van MijnBravis. Verburgh: “Dit jaar breiden we MijnBravis stap voor stap verder uit. Er worden steeds meer onderdelen toegevoegd aan het medisch dossier. Daarnaast kan de patiënt straks niet alleen zijn medische gegevens inzien, maar ook een overzicht hiervan downloaden.”

Toename gebruik MijnBravis

Steeds meer patiënten maken gebruik van MijnBravis: in 2018 hebben bijna twee keer zoveel mensen ingelogd als in 2017. Patiënten gebruiken het portaal vooral om het afsprakenoverzicht, uitslagen van onderzoeken en persoonlijke gegevens te bekijken.

Hulp bij MijnBravis

Patiënten waarvan het burgerservicenummer bekend is in het Bravis ziekenhuis, hebben toegang tot MijnBravis. Voor het inloggen is een DigiD nodig. Meer informatie is te vinden op www.mijnbravis.nl. Patiënten die hulp nodig hebben bij het inloggen, kunnen langskomen in de Bravis DigiTuin in de centrale hal van locatie Roosendaal of Bergen op Zoom. De DigiTuin is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Fotobijschrift: Denise Verburgh (links), projectleider en Rina van Doormaal, vrijwilliger in de Bravis DigiTuin.