Dirk Schraven - portretfoto

De Raad van Toezicht Erasmus MC heeft ir. Dirk Schraven per 19 september 2022 benoemd tot lid Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Interimbestuurder Jos Aartsen treedt per die datum terug.

Dirk Schraven is een ervaren zorgbestuurder. Hij heeft kennis van strategiebepaling en verandertrajecten en heeft veel expertise op het gebied van technologische en digitale innovaties binnen de zorg.

Schraven studeerde toegepaste natuurkunde aan de TU Delft en rondde later een MBA in Harvard af. Na zijn studie heeft hij gewerkt bij Boston Consultancy Group als managementconsultant (waarbij hij diverse projecten in de zorg heeft gedaan) en vanaf 2011 als lid Raad van Bestuur/COO van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
Na een sabbatical heeft hij zijn loopbaan vervolgd in Azië waar hij als CEO verantwoordelijk was voor de opstart van het Gleneagles Hospital in Hong Kong. Dit ziekenhuis maakt deel uit van de grootste Aziatische particuliere zorgaanbieder IHH. Sinds 2020 is hij bij dezelfde zorggroep verantwoordelijk voor het ontwikkelen en aansturen van data en digitale strategieën alsmede het Value Based Health Care programma. Hij zal zich binnen het Erasmus MC richten op innovatie, digitalisering, grote transformatietrajecten (inclusief vastgoed) en tevens een aantal thema’s gaan aansturen.

Alle medezeggenschaps- en adviesorganen hebben positief geadviseerd over deze benoeming.