Freek Korver - portretfoto

Ziekenhuis Bernhoven in Uden heeft Freek Korver aangesteld als algemeen directeur. Hij volgt per 1 juni a.s. interim-directeur Hans Feenstra op, die in december j.l. het roer overnam van Geert van den Enden.

Korver (58) is een ervaren zorgbestuurder, met bijzondere kennis op het gebied van bedrijfsvoering,  kwaliteitsmanagement en ict. Hij is op dit moment interim-bestuurder bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

Financieel zwaar weer

Tijdens het interim-leiderschap van Feenstra is een toekomstplan ontwikkeld om Bernhoven financieel stabiel te maken. Eind 2021 bleek het ziekenhuis in financieel zwaar weer te verkeren. De instelling wijt dat aan haar zorgconcept, waarmee zij een voorhoedefunctie in de Nederlandse zorg vervult. De strategie van Bernhoven is alleen noodzakelijke zorg leveren, die de kwaliteit van leven echt verbetert. Dat leidt tot minder zorg en dus lagere omzet. Het ziekenhuis houdt onder Freek Korver vast aan die principes, maar verwacht met een nieuw businessmodel te kunnen doorontwikkelen tot een financieel gezonde organisatie.