Interclean Amsterdam - foto RAI bij eerdere editie van Interclean
De Amsterdamse RAI bij Interclean 2018

12 mei aanstaande vindt voor de tweede keer Interclean’s Healthcare Cleaning Forum plaats in RAI Amsterdam. Dit 1-daagse internationale congres is gericht op reiniging en hygiëne, als onderdeel van infectiepreventie, in ziekenhuizen en instellingen voor langdurige zorg. Voor de aankomende editie kan de bezoeker rekenen op interessante keynotes en breakout sessies rondom thema’s als; de impact van COVID, reiniging & desinfectie, (internationale) richtlijnen, duurzaamheid, belang van evidence based interventies en nieuwe, innovatieve technologie. Aanwezige sprekers zijn o.a. Prof Didier Pittet (University of Geneva Hospitals), Martin Kiernan (Richard Wells Research Centre, UK) en Juliette Severin (Erasmus MC Rotterdam).

 

Over Healthcare Cleaning Forum (HCF)

(Omgevings)reiniging en desinfectie zijn belangrijke instrumenten om het aantal zorginfecties (HAI’s) te verminderen. Procedures, training en opleiding, technologie en materialen zijn factoren die de efficiëntie van het schoonmaken beïnvloeden. HCF is een uniek, internationaal 1-daags congres. Het is een platform voor zorgexperts, schoonmaakexperts, ziekenhuismanagers, inclusief infectiepreventiespecialisten, facility managers en de industrie. Het congres biedt diepgaande inzichten in de huidige trends en uitdagingen die van invloed zijn op de (omgevings)reiniging en hygiëne van de gezondheidszorg in ziekenhuizen en instellingen voor langdurige zorg. HCF verhoogt het bewustzijn, bespreekt ‘best practices’ en verkent het nieuwste wetenschappelijke onderzoek over hoe reiniging impact kan hebben op infectiepreventie en -bestrijding.

Healthcare Cleaning Forum is een initiatief van Interclean Amsterdam. Het programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met CleanHospitals®.

Programma

  • 09:30 – 12:30 uur: Inspirerende keynotes over noodzaak, efficiëntie, (internationale) procedures, nieuwe (innovatieve) technologie en toekomstige ontwikkelingen. Met oa Prof. Didier Pittet (University of Geneva Hospitals and Faculty of Medicine, Chairman for Clean Hospitals, Geneva, Switzerland), Martin Kiernan, Visiting Clinical Fellow (Richard Wells Research Centre, England), Juliëtte`Severin (Clinical microbiologist, medical coordinator of Unit Infection Prevention at Erasmus MC Rotterdam, Associate professor, The Netherlands).
  • Koffie- en lunchpauzes: mogelijkheden om te discussiëren en te netwerken met vakgenoten en keynote speakers.
  • 13:30 – 16:00 uur:  Verschillende breakout sessies die verdieping brengen rondom specifieke thema’s en rondleidingen op vakbeurs Interclean gericht op het bekijken van de belangrijkste innovatieve reinigingsoplossingen en demo’s over ziekenhuisreiniging.

Aanmelding voor het Forum

Aanmelding is vanaf nu mogelijk via de website van Healthcare Cleaning Forum.

Het Programma Healthcare Cleaning Forum kwam tot stand in samenwerking met: