Op donderdag 10 november verwelkomde Health Valley Netherlands de driehonderdste samenwerkingspartner: Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) met vestigingen in Almelo en Hengelo. De samenwerking wordt bekrachtigd in het Polmanstadion in Almelo, tijdens ZGT Smartup Innovation 2016, een bijeenkomst waar zorg, wetenschap, bedrijven en investeerders elkaar ontmoeten.

De afgelopen jaren is het Health Valley netwerk flink gegroeid: van 189 organisaties eind 2014 tot 300 nu. Daarmee is Health Valley het grootste innovatienetwerk in Life Sciences & Health van Nederland. Binnen het netwerk ontmoeten en versterken bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen en overheden elkaar. Samen brengen ze technologie en de zorg bij elkaar en innovaties naar de patiënt.
Innovatieve samenwerkingen
De partners van Health Valley bewijzen dat het netwerk echt verschil kan maken. Zo werken ze onder meer actief samen op het vlak van personalized medicine, waarmee behandelingen veel gerichter op de individuele patiënt zijn afgestemd. Ook met geavanceerde medical devices en robotics weten Health Valley partners gezamenlijk succesvol nieuwe wegen te bewandelen. Verder is eHealth een belangrijk focusgebied waarbinnen partners de zorg voor de patiënt optimaliseren.
Matchmaking en ondersteuning
Het netwerk Health Valley Netherlands zorgt voor inspirerende en effectieve onderlinge contacten. Door ideeën te delen, kennis te verspreiden en elkaar te inspireren. Bedrijven, zorgaanbieders, kennisinstellingen en overheid zoeken elkaar op voor advies en ondersteuning. Met als doel ideeën en kennis om te zetten naar concrete technologische innovaties, nieuwe medicijnen of hulpmiddelen en andere werkwijzen. Het netwerk vergroot daarmee de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg en realiseert economische groei.

De toegang tot Smartup Innovation 2016  is alleen voor ZGT personeel en partners.

Bron: Health Valley Netherlands