Pier Eringa - portretfoto
Foto: ANP

Per 1 oktober is Pier Eringa aangesteld als interim-directievoorzitter van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Dat ziekenhuis verkeert in een gecompliceerd fusieproces met het Haga Ziekenhuis en het Reinier de Graaf ziekenhuis; samen Reinier Haga Groep (RHG).  Eringa is met zijn nieuwe functie automatisch RvB-lid van de RHG.

Recentelijk meldde het Reinier de Graaf ziekenhuis uit de fusie met Haga en het Langeland Ziekenhuis te stappen. Er resteert dan dus een fusie van Haga Ziekenhuis en Langeland Ziekenhuis. Het fuseren en defuseren is een complex proces vanwege de kwetsbare financiële positie van het Zoetermeerse ziekenhuis. Bovendien verrijst naast het Lageland Ziekenhuis momenteel het nieuwe Orthopedisch Centrum Reinier Haga Groep.

Het Zoetermeerse ziekenhuis is in de afgelopen jaren door verschillende interim-bestuurders geleid. Eringa volgt Kees Wolse op, die op zijn beurt Eric Booden verving.

Pier Eringa is voorzitter van Stichting Open Nederland, de organisatie verantwoordelijk voor het organiseren van testcapaciteit in de covid-19 pandemie. Eerder was hij onder andere CEO van Transdev, president-directeur van ProRail en voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.