Het Delftse bedrijf Laevo BV introduceert ‘s werelds eerste zelfmonteerbare exoskelet, de Laevo V2.5. Laevo toont het exoskelet op de wearRAcon in Phoenix – een evenement voor ‘wearable robotics’ – en tijdens de ‘International Robotics Week’ in Nederland.

Laevo BV, ontwikkelaar en verkoper van het gelijknamige exoskelet, introduceerde de eerste versie van de Laevo in 2015. De Laevo is ontworpen om werkgerelateerde rugklachten en rugpijnen te verlichten, verhelpen of voorkomen. Werkgerelateerde rugklachten ontstaan door een langdurig voorovergebogen werkhouding, of veelvuldig buk- en tilwerk. Wereldwijd hebben vele miljoenen werkenden last van rugklachten.

Laevo heeft met de voorgaande versies, mede dankzij de toenemende interesse voor exoskeletten in de werkomgeving, al wereldwijde bekendheid gekregen. De Laevo wordt al gebruikt door bedrijven als PON Logistics, John Deere, ENGIE Cofely, Daher, WTH en Geodis Logistics.

De nieuwste versie van de Laevo maakt het gebruik van één exoskelet door meerdere medewerkers nog eenvoudiger. Deze oplossing is met name interessant voor bedrijven met veel uitvoerend personeel, en zal dan ook kunnen rekenen op veel nieuwe gebruikers.

De Laevo V2.5 is verkrijgbaar vanaf de zomer 2017.

Bron: Laevo