Nieuw, gratis platform voor leveranciers en klanten van beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zoals mondmaskers, handschoenen en protectieschorten zijn op grote schaal nodig. Medische professionals en de rest van de maatschappij hebben deze beschermigsmiddelen nodig in de COVID-19-crisis en om de economie weer op gang te krijgen. Er zijn echter niet genoeg beschermingsmiddelen beschikbaar. Elke dag worden er duizenden mondkapjes en handschoenen gebruikt, en de vraag neemt alleen maar toe.

 

Als een van de acties om te helpen dit wereldwijde tekort aan te pakken, heeft IDH (Initiatief Duurzame Handel) een speciaal dashboard gecreëerd waar klanten en leveranciers van PBM met elkaar in contact kunnen komen, en waar fabrieken advies en begeleiding kunnen vinden over PBM-productie. Het opensource platform beschikt al over gegevens van 600 fabrieken en grondstofleveranciers uit 20 landen.

 

Het dashboard biedt fabrieken een platform waarop ze de geproduceerde PBM kunnen delen, zodat organisaties die de beschermingsmiddelen nodig hebben deze kunnen vinden. Het platform biedt tevens informatie over de markt, de verschillende criteria waar de beschermingsmiddelen aan moeten voldoen, en meer dan 200 wereldwijde aanbestedingen.

 

Organisaties die PBM nodig hebben kunnen in het dashboard hiernaar zoeken. Ook kunnen ze hun vereisten en specificaties delen, om eventuele nieuwe leveranciers op weg te helpen.

 

IDH ondersteunt de kledingfabrieken ook zodat deze de benodigde beschermingsmiddelen kunnen produceren die voldoen aan de vraag en aan de eisen voor PBM met het oog op COVID-19. IDH ondersteunt niet alleen PBM-fabrieken bij het vergroten van hun capaciteit, maar ook fabrieken die van de gewone productie naar de productie van PBM’s overstappen.

 

De crisis eist een enorme tol van de kledingsector. Vanwege de verminderde vraag naar kleding moeten winkels en fabrieken hun deuren sluiten en hebben fabrieksarbeiders steun nodig. Een alternatief voor kledingfabrieken is het overschakelen op productie van persoonlijke beschermingsmiddelen, zodat ze een deel van hun werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren. Twee van de uitdagingen waar fabrieken tegenaan lopen, zijn het vinden van relevante gegevens als leidraad gedurende het proces en het in contact komen met potentiële klanten.

 

Meer informatie: www.idhsustainabletrade.com/news/helping-apparel-factories-to-produce-personal-protective-equipment/

 

Het Dashboard: www.ppedashboard.org/