Telemis heeft op de radiologievakbeurs Journées Françaises de Radiologie (JFR) in Parijs een nieuwe versie gepresenteerd van zijn populaire PACS-software.
Telemis-Medical PACS (Picture Archiving & Communication System) versie 4.7 bevat nieuwe functies voor radiologen, waaronder een vierdimensionale MRI-visualisatie, geïntegreerde follow-up voor tumoren en een efficiënter traceringssysteem voor volumemetingen. Het werk van klinische medici wordt verder vereenvoudigd met 3D-visualisatie en de mogelijkheid om 360°-medische beelden uit te wisselen.
Door de ingebouwde functionaliteiten van hoog niveau verbetert Telemis-Medical PACS versie 4.7 de efficiëntie doordat het minder vaak nodig is om over te schakelen naar beeldvormingssoftware van derden. Zo biedt Telemis nu reguliere en geavanceerde multi-echo MRI- en multi-fase visualisatiehulpmiddelen. Deze zijn ontwikkeld op basis van onderzoek en validatie bij klanten, waaronder universiteiten, ziekenhuizen en klinieken.
Meer dan 40% van het gebruik van PACS-software betreft oncologie. Hier vereenvoudigt flexibele en gebruiksvriendelijke geïntegreerde tumortracering het beheer van op CD-ROM opgeslagen anamneses en progressiebewaking aan de hand van CHOI-, PERCIST- en RECIST-criteria (1). Verder profiteren klinische medici van de nieuwe driedimensionale visualisatie, die de pathologie beter verbeeldt en de uitleg ervan aan de patiënt makkelijker maakt.
Daarnaast richt versie 4.7 zich tevens op verbeterde communicatie. Zo stroomlijnt de ‘Skype met 1 klik’-module de dialoog tussen artsen en, bij teleradiologie, met beeldtechnici.
,,Communicatie tussen specialisten is essentieel, evenals communicatie tussen onze gebruikers en onze ontwikkelaars”, zegt president-directeur Stephane Ketelaer van Telemis Group. ,,Klanttevredenheid door nauwe relaties en uitmuntende service staan aan de basis van wat wij doen. Daarom hebben we, in aanvulling op onze hotline-service en onze medewerkers in het veld, in versie 4.7 een functie opgenomen die elke gebruiker in staat stelt met één klik verbinding te maken met ons ondersteuningsplatform. Op die manier is het mogelijk om assistentie te vragen, informatie te krijgen en deel te nemen aan discussies op onze forums.”
Evenals in vorige jaren greep Telemis de JFR-conferentie aan om zijn laatste prototypen en modernste technologieën te presenteren. Bezoekers kregen de kans om hun inzichten te delen met ontwikkelaars van Telemis, de voordelen van de diverse op de beurs  gedemonstreerde concepten te bespreken en op hun favoriete prototypen te stemmen. De concepten die de meeste stemmen hebben gekregen zullen waarschijnlijk worden geïntegreerd in toekomstige versies van Telemis-Medical PACS.
(1) CHOI-, PERCIST- en RESIST-criteria zijn drie medische evaluatiecriteria voor tumoren die veelvuldig worden toegepast bij oncologische nazorg.
Over Telemis
Telemis is gespecialiseerd in de ontwikkeling van medische beeldvormingssoftware en meer specifiek PACS (Picture Archiving and Communication System)-software. De productlijn van Telemis is gericht op het ondersteunen van ziekenhuizen, klinieken en privépraktijken om digitale medische beelden te beheren en de behoefte aan röntgenfilm weg te werken, waardoor de kosten dalen en de kwaliteit van de verstrekte zorg verbetert.
Telemis werd in 1999 opgericht als start-up-project van geavanceerd universiteitsonderzoek en is gevestigd op de UCL-campus (Université catholique de Louvain) in Louvain-La-Neuve, België, met internationale kantoren in Luxemburg, Parijs, Toulouse, Turijn en Neuchâtel. Het bedrijf overlegt en werkt samen met de UCL en andere topuniversiteiten met betrekking tot technologische ontwikkelingen. Als toonaangevende verstrekker van geïntegreerde IT-oplossingen voor medische beeldvorming levert Telemis producten aan 215 ziekenhuizen en andere centra voor gezondheidszorg in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.