De Zuiderhoek. Foto: Woonzorg Nederland

Op 20 september 2022 gaat het laatste gebouw van complex De Zuiderhoek in Apeldoorn in de verhuur. Het gaat om 37 woningen waarvan 22 in de sociale verhuur en 15 in de vrije sector. Het project De Zuiderhoek, waartoe ook De Gemzen behoort, is hiermee volledig afgerond. Hier lag voorheen zorgcomplex De Veenkamp dat na 59 jaar niet meer aan functionele en bouwtechnische eisen van deze tijd voldeed.

Het pand ging tegen de vlakte en in plaats daarvan zijn er twee gebouwen neergezet: een hoogbouw en een laagbouw. Het laagbouwcomplex, beter bekend als De Gemzen, bestaat uit twee verdiepingen met 34 zorgappartementen. Deze zelfstandige woningen worden door Vérian verhuurd aan mensen met een Wlz-indicatie. Zelfstandig wonen met zorgverlening dus. Er zijn twee grote dag- en recreatieruimtes, inclusief gezamenlijke keukens. In juli van dit jaar is De Gemzen opgeleverd. Vérian werkt sinds die tijd aan het inrichten van alle ruimtes, zodat ze 3 oktober klaar zijn voor gebruik. Een vast team gaat hier straks 24 uur per dag zorg en ondersteuning leveren aan de nieuwe bewoners.

Zelfstandige woningen

Het hoogbouwcomplex van De Zuiderhoek telt acht verdiepingen, met in totaal 37 zelfstandige woningen voor senioren. De onderste vijf etages zijn bedoeld voor sociale (midden) huur, de bovenverdiepingen voor de vrije sector. De gebouwen van De Zuiderhoek staan naast seniorencomplex De Arkel. Woonzorg Nederland heeft De Arkel recentelijk gerenoveerd en er een nieuwe recreatieruimte in gebouwd, waarvan ook de zelfstandige bewoners van De Zuiderhoek gebruik mogen maken. Dit om de onderlinge ontmoeting tussen de bewoners te bevorderen. Woonzorg Nederland is de grootste sociale seniorenhuisvester van Nederland.

Toenemende vraag

Judith van de Ven, manager Woonzorg bij Vérian: “Wij kijken er naar uit om De Gemzen binnenkort in gebruik te gaan nemen. Er is een toenemende vraag naar wonen met zorg voor ouderen en daar kunnen we met deze zorgappartementen aan bijdragen. Daarnaast is deze woonzorglocatie een mooie aanvulling op ons veelzijdige zorgaanbod.”

Bron: Persbericht