Het Nederlands Centrum voor Seksverslaving richt zich volledig op het begeleiden van mensen met een seksverslaving, de partner en de relatie tussen beiden.
Het centrum opent haar deuren in Amsterdam en start tevens een online kennisbank met als doel om bewustwording en kennis over seksverslaving te vergroten.
Succesvolle behandeling van Seksverslaving
Herstellen van een seksverslaving is heel goed mogelijk met de behandelmethode die wordt aangeboden door het NCVS. Het centrum maakt gebruik van een internationaal beproefde en zeer succesvolle behandelmethode op dit gebied, de ‘Hall Recovery Course’. Dit is een pragmatische methode bestaande uit twee groepsbehandelingen, een voor de verslaafde zelf en een voor de partner van de verslaafde. Daarbij is relatietherapie een derde sleutelfactor. NCVS: “Behandelen op deze 3 niveaus is essentieel voor structureel herstel want een seksverslaving heb je niet alleen.”
Kennis is kracht
Omdat betrouwbare objectieve informatie over seks- en pornoverslaving niet eenvoudig te vinden is heeft het centrum een Nederlandstalige online kennisbank opgezet. Deze is voor iedereen gratis en anoniem beschikbaar en wordt continu aangevuld met actuele informatie over seksverslaving, artikelen uit binnen en buitenland, gepubliceerde boeken en onderzoeken. Ook zal het centrum eigen onderzoeken gaan verrichten in Nederland en de uitkomst hiervan aanbieden aan professionals, instanties en beschikbaar stellen voor vakpublicaties.
 Een eerste stap
Een van de grootste belemmeringen om hulp te zoeken voor iemand met een seksverslaving is wat anderen ervan zullen denken. Het Nederlands Centrum voor Seksverslaving vindt het belangrijk dat mensen met een seksverslaving zelf anoniem een eerste stap kunnen zetten naar bewustwording en herstel. Daarom kan iedereen nu gratis en volledig anoniem via de website van het NCVS informatie krijgen, een online zelftest doen en een Zelfhulp programma downloaden.