Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en Strukton Worksphere hebben een contract getekend voor de renovatie van alle poliklinieken. In de komende twee jaar zullen de poliklinieken in het ziekenhuis aangepast worden aan de wensen en eisen van de toekomst. De eerste verbouwingen starten in de poliklinieken van afdelingen cardiologie, oncologie, neurologie, chirurgie en op de preoperatieve polikliniek. De poliklinieken blijven gedurende de verbouwingen in bedrijf. De veiligheid voor de patiënt en bezoeker gaat boven alles bij deze renovatie.

De poliklinieken worden gerenoveerd en gemoderniseerd en krijgen een nieuwe indeling. Strukton Worksphere zal in bouwteamverband het proces integraal aanpakken, waarbij zowel het bouwkundige, werktuigbouwkundige als elektrotechnische ontwerp alsook de uitvoering onderdeel is van de opdracht.

Een vast uitvoeringsteam van Strukton Worksphere zal vanuit de LEAN-filosofie
de aanpassingen in de poliklinieken realiseren

Fotobijschrift: Dik van Starkenburg, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei, en Bert Haan, regiodirecteur Noord-Oost Strukton Worksphere, bezegelen met een ferme handdruk deze opdracht voor de poliklinieken van de toekomst (v.l.n.r.)

Gefaseerde aanpak
In de aanpak van Strukton Worksphere wordt door de gefaseerde aanpak en veel aandacht voor veiligheid en kwaliteit, de hinder beperkt en de continuïteit van de zorg gegarandeerd. Een vast uitvoeringsteam van Strukton Worksphere zal vanuit de LEAN-filosofie de aanpassingen in de poliklinieken realiseren. De aanvoerroutes door het ziekenhuis, het transport met afgesloten (rol)containers; alles is erop gericht om hinder door geluid, trillingen of stof te voorkomen. De zorg gaat immers continu door. Het comfort en de veiligheid voor patiënten, bezoekers en medewerkers is eerste prioriteit tijdens deze renovatie.

Specialisten pur sang
Een integraal technisch team van Strukton Worksphere, waarin elektrotechnische, werktuigbouwkundige, regeltechnische en bouwkundige expertise is geborgd, is gespecialiseerd in het inrichten van een veilige en goed georganiseerde uitvoering bij zorginstellingen. Continuïteit van de zorgverlening en het minimaliseren van tot overlast leidende factoren zijn hierbij ons uitgangspunt. Met de start van de polikliniek van de toekomst zet Ziekenhuis Gelderse Vallei een nieuwe stap naar de beste zorg in een gezond gebouw.

Bron: Strukton Worksphere