Bestuursvoorzitter Prof. Ernst Kuipers van het Erasmus MC is per 1 september benoemd tot voorzitter van de NFU.

De NFU is het samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland.

Opvolger
Kuipers volgt prof. Jos Aartsen van UMC Groningen op, die vanaf 1 september de functie van vice-voorzitter gaat vervullen. Kuipers was afgelopen jaar vice-voorzitter.

MDL-arts
Kuipers studeerde geneeskunde in Groningen en is opgeleid tot internist en MDL-arts (maag-, darm- en leverziekten). In 2000 werd hij benoemd tot hoogleraar en hoofd van de afdeling MDL in het Erasmus MC, in 2006 eveneens tot hoofd van de afdeling Inwendige Geneeskunde. Eind 2012 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van het Erasmus MC en sinds maart 2013 is Kuipers voorzitter van deze raad.

Innovators
In een NFU-persbericht over zijn benoeming zegt hij: “De samenwerkende umc’s geven met hun voortrekkersrol in het maatschappelijk debat over een toekomstbestendige gezondheidszorg invulling aan hun verantwoordelijkheid als innovators.”

Impuls
“De sterke verwevenheid van complexe patiëntenzorg, wetenschap en onderwijs leidt tot nieuwe inzichten in de zorg, die meteen kunnen worden toegepast en geoptimaliseerd. Als NFU-voorzitter geef ik graag een extra impuls aan deze publieke taak van de umc’s.”

Bron: Erasmus MC