Sandra Harsveldt-Quist. Foto: Rivas wijkverpleging.
Per 1 mei 2023 wordt  Sandra Harsveldt-Quist directeur van het domein Wijkverpleging bij Rivas Zorggroep. Na een korte inwerkperiode zal zij vanaf 12 mei a.s. het stokje overnemen van Twan van den Munckhof. Hij heeft op die datum zijn laatste werkdag bij Rivas en gaat na een loopbaan van ruim 40 jaar in de zorg genieten van zijn pensioen.
Harsveldt is momenteel manager expertise centrum en manager patiëntenlogistiek bij Rivas. “We zijn heel blij met Sandra als directeur wijkverpleging” zegt Michiel van Roozendaal, voorzitter van de raad van bestuur. “Het domein is volop in ontwikkeling en de wijkverpleging zal een nóg belangrijkere rol krijgen in de toekomst. Steeds meer zorg wordt van ziekenhuis naar huis verplaatst en mensen blijven langer thuis wonen met een complexere zorgvraag. Deze uitdagingen zijn bij Sandra in goede handen. Wij wensen haar veel succes en plezier toe in haar nieuwe rol.”

Mooie kansen en complexe uitdagingen in de wijk

De nieuwe directeur is blij met de kans die ze krijgt binnen Rivas: “Vanuit mijn huidige rol was ik al betrokken bij veel projecten waarin het domein wijkverpleging ook een rol speelde. Daardoor ben ik al redelijk op de hoogte van het reilen en zeilen binnen dit onderdeel van Rivas. Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s uit de wijk aan de slag te gaan met de mooie kansen en complexe uitdagingen die de toekomst brengt voor de zorg bij mensen thuis.”

Oog voor de cliënt

Twan van den Munckhof neemt afscheid van Rivas na een indrukwekkende loopbaan. Hij
vervulde verschillende functies in de zorg, van verpleegkundige tot directeur, en werkte hij in alle domeinen. Michiel van Roozendaal: “We zijn Twan dankbaar voor zijn enorme inzet. Hij heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan de grote en veelzijdige zorgorganisatie die
Rivas vandaag de dag is. Hij is een echte bruggenbouwer met oog voor de cliënt, de medewerker en voor toekomstige ontwikkelingen. Het domein Wijkverpleging heeft onder Twan’s aansturing de afgelopen jaren grote stappen gezet -en is nog steeds volop in beweging- om de toenemende vraag naar zorg thuis op te kunnen vangen. Het stimuleren
van de ontwikkeling en zeggenschap van onze zorgprofessionals en het waarborgen van
mensgerichte zorg aan onze cliënten staan daarbij op één. Twan is altijd op zoek naar
kansen en strategische samenwerkingen in de regio om de cliënt de beste zorg te kunnen
bieden. Onze nieuwe zorgcentrale is hier een mooi voorbeeld van. Wij wensen hem het
allerbeste toe voor de toekomst.”
Bron: Persbericht Rivas