Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft gekozen voor SPIE als leverancier van de multifunctionele touchscreens bij de bedden.

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is verantwoordelijk voor de installatie en service van luxe touchscreens bij ruim 500 patiëntenbedden. Via de hypermoderne schermen kunnen patiënten internetten, tv kijken, radio beluisteren, spelletjes spelen, maaltijden bestellen en skypen met het thuisfront. Ook informatievoorziening ten behoeve van het herstel van patiënten wordt met de komst van deze schermen naar een hoger niveau getild.

“Deze slimme zorgoplossing biedt patiënten moderne, laagdrempelige faciliteiten en vereenvoudigt het werk van de artsen en het verplegend personeel. Op deze manier draagt slimme zorgmedia bij aan de kwaliteit en efficiëntie”‚ zegt Han-Michiel Verroen, Business Development Director van SPIE Healthcare. Deze afdeling van SPIE biedt ziekenhuizen en andere zorginstellingen totaalconcepten voor communicatie, entertainment en informatievoorziening.

Het Martini Ziekenhuis wil het ZorgMedia systeem gaan gebruiken om informatievoorziening aan de patiënten te bevorderen, wat het herstel van patiënten moet bespoedigen. Harm Wesseling, Directeur ICT & Medische Techniek: “Naast ontspanning, willen we met deze oplossing ook veel meer persoonlijke informatie bij de patiënt brengen over het zorgproces.” Zo kan via het beeldscherm het medische team worden voorgesteld en zijn informatie over agenda afspraken van de patiënt en specifieke informatie over de aandoening, herstel en nazorg direct beschikbaar. Alles is gericht op het tegemoetkomen en ontzorgen van de patiënt, want de patiënt staat centraal.”

Over SPIE Nederland
SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt zijn klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.

Met ruim 38.000 medewerkers verdeeld over bijna 600 vestigingen in 38 landen genereert de SPIE Groep een geconsolideerde omzet van €5,3 miljard en een geconsolideerde EBITA van €351 miljoen in 2015.

Bron: SPIE