NEN organiseert op 19 maart vanaf 12.30 uur een themabijeenkomst over validatie van stoomsterilisatoren. Deskundigen op het gebied van steriele medische hulpmiddelen, fabrikant/leverancier, valideur of anderszins betrokken bij het onderwerp zijn van harte welkom. Aanmelden kan tot 5 maart.

Validatie van stoomsterilisatieprocessen heeft in de sector zorg al een aantal jaar de aandacht. In 2007 is de deeltoelichting (D6103B) die ingaat over dit onderwerp verschenen. Inzichten en stand van de techniek veranderen en daarmee ook de inhoud van dit document. Het document is herzien door een werkgroep dat valt onder de normcommissie Steriliseren & steriliteit. In de normcommissie zitten validatiebedrijven, fabrikanten, leveranciers, experts werkzaam in zorginstellingen, gebruikers en de overheid.

Themabijeenkomst

Validatie van stoomsterilisatieprocessen heeft de aandacht, zo ook binnen de normcommissie. In het nieuwe document is een aantal zaken gewijzigd/aangepast. Tijdens de bijeenkomst zal een impressie worden gegeven van het proces om te komen tot dit document, wordt de inhoud gepresenteerd en zal met het veld erover in gesprek worden gegaan. Werkt u ook met de D6103B of bent u benieuwd naar het nieuwe document, meld u zich dan aan door een e-mail te sturen naar zw@nen.nl.

Aanmelden voor het evenement kan via NEN Evenementen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN Zorg & Welzijn, telefoon 015 2 690 318 of e-mail zw@nen.nl.