De nieuwste generatie van het digitale thoraxdrainagesysteem van Medela, Thopaz+, stelt professionals in de gezondheidszorg in staat nauwkeurige beslissingen te nemen die helpen de resultaten te verbeteren doordat patiënten minder lang in het ziekenhuis hoeven te verblijven en de ziekenhuiskosten worden beheerst.

Medela heeft een lange historie in ondersteuning van onderzoek naar medische vacuümtechnologie en partnerschappen met toonaangevende artsen, onderzoekers, ziekenhuizen en onderzoeksinstituten. Door deze samenwerkingsverbanden kunnen wij de meest geavanceerde kennis toepassen voor het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve levensreddende producten, bijvoorbeeld op het gebied van thoraxdrainage.

Thopaz+ is ontworpen om nauwkeurig postoperatieve luchtlekkage en intra pleurale druk te monitoren en om tegelijkertijd de vloeistofdrainage te meten.

Objectieve gegevens en precisie met betrekking tot basisindicatoren voor het verbeteren van klinische resultaten

thopaz_plus_objective_data_basic

Het voortdurend monitoren van luchtlekkage, druk en vloeistofniveaus maakt een efficiënt en intelligent beheer van thoracale drains mogelijk. Deze parameters zijn in real time beschikbaar en geven de trends van de afgelopen 72 uur op het display van de Thopaz+ weer. De vorderingen van de behandelingen kunnen worden gedownload ter beoordeling en om ze op te nemen in het patiëntendossier. Deze gegevens voorzien gezamenlijk in de objectieve klinische criteria die nodig zijn voor optimale beslissingen over het beheer en het verwijderen van thoracale drains.

Gebruiksgemak voor verplegend personeel en ziekenhuismedewerkers

Thopaz+ vereenvoudigt het dagelijkse thoracale drainagemanagement en biedt tegelijkertijd verbeterde gebruiksfuncties. De drukknoppen, het kleurendisplay en de instructies maken intuïtieve bediening en hantering mogelijk. Bovendien ondersteunt het compacte ontwerp besmettingsvrij gebruik, een eenvoudig reinigingsproces en gemakkelijke opslag.

Meer comfort voor patiënten

Het lichtgewicht, compacte ontwerp en de oplaadbare accu maken patiënten sneller ambulant en mobiel. De stille werking en het automatisch dimmende display vergroten de tevredenheid van patiënten, terwijl de meldingen voor extra patiëntveiligheid en vertrouwen zorgen.

Een geringere milieubelasting en lagere kosten voor het verwijderen van gevaarlijke afvalstoffen.

De mogelijkheid om een opvangpot van de juiste maat op basis van de verwachte drainagehoeveelheden te kiezen zorgt voor aanzienlijk minder gevaarlijk afval en verlaagt de vereiste opslagcapaciteit.

Kostenbesparend

Uit onderzoek blijkt dat door de toepassing van het Thopaz thoraxdrainage systeem zowel de duur van de drainagetherapie als de duur van het ziekenhuisverblijf wordt verkort – wat ziekenhuizen een kostenbesparing kan opleveren. Thopaz helpt bij het mobiliseren van de patiënt en zowel personeel als patiënten prefereren dit systeem boven traditionele thoraxdrains.

Uit de praktijk

thopaz-plus_in use

Verplegend personeel, artsen en patiënten zelf zijn uitermate tevreden over Thopaz en Thopaz+  De patiënt kan sneller opstaan en rondlopen. Het is een handzaam apparaat dat gemakkelijk meegenomen kan worden. Zo kan een patiënt zelf naar het toilet, de fysiotherapie, röntgenafdeling of gewoon even rondlopen op de afdeling. Dat is plezierig voor de patiënt en goed voor de revalidatie.

Professionele ondersteuning

Bijscholing en training zijn de sleutel tot succesvolle en kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg. Deze training wordt gegeven door onze gespecialiseerde verpleegkundigen Britt Hopman en Friso van Dalen, beiden BIG geregistreerd. Daarnaast biedt de Medela University diepgaande kennis over de Healthcare producten van Medela en snelle antwoorden op veel gestelde vragen.

Kijk hier voor meer informatie over digitale thoraxdrainage met Thopaz+.  

Bron: Medela