Ton Coenen wordt met ingang van 1 januari 2016 de nieuwe directeur van Rutgers, het nationale kenniscentrum seksualiteit, in Utrecht.
Daarmee verlaat Coenen het Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland waarvan hij 12 jaar lang directeur was. Nog tot het einde van het jaar is hij bestuurslid van het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria.
“Ik kies voor een nieuwe uitdaging, verwant aan het werk dat ik nu doe”, verklaart Ton Coenen. “Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten zijn wereldwijde prioriteiten die om doeltreffende oplossingen vragen. Ik zie ernaar uit om daar aan te blijven bijdragen.
Over Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland zegt hij : “Ik verlaat een sterke organisatie, met een geweldig professioneel team dat elke dag met passie aan het werk gaat. In de afgelopen jaren wisten we meer steun voor onze doelen en meer fondsen te werven dan ooit tevoren.”
Yvonne Wilders, voorzitter a.i. van de raad van toezicht van de stichting waarin Aids Fonds, STOP AIDS NOW! en Soa Aids Nederland verenigd zijn, zegt over Ton Coenen: “Onder de leiding van Ton is onze organisatie verder doorgegroeid en speelt zij ook internationaal een belangrijke rol. De raad van toezicht heeft veel waardering voor wat hij daarin voor de organisatie heeft betekend. De organisatie heeft projecten over de hele wereld en werd recent nog door de Wereldgezondheidsorganisatie als voorbeeld genoemd.”
Over de opvolging van Ton Coenen als directeur van het Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland zal de raad van toezicht zich binnenkort beraden in overleg met Louise van Deth, de andere bestuurder van de organisatie.