De VR Clean Hands Training app van Tork, een merk van Essity, is vandaag beloond met de Visitor’s Choice Award tijdens Interclean Amsterdam Online 2020. Van de vier genomineerde Category Winners wint Tork met 55% van de stemmen. Tork VR Clean Hands Training is een gratis, interactieve tool, speciaal ontworpen om de training voor handhygiëne boeiender en toegankelijker te maken. De app laat de gebruiker in een reeks praktijksituaties oefenen met de vijf momenten van handhygiëne van de WHO (World Health Organization). Een goede handhygiëne wordt beschouwd als een van de belangrijkste methoden om infecties in zorginstellingen onder controle te houden. De Tork VR Clean Hands Training biedt zorgverleners trainingen om handhygiëne te verbeteren en zo een veiligere omgeving in zorginstellingen te creëren. 

“We zijn trots dat we dit jaar zijn beloond met de Visitor’s Choice Award tijdens de Interclean show van dit jaar. ” aldus Jenny Logenius, Global Brand Innovation Manager bij Tork. “Met leuke en innovatieve trainingshulpmiddelen voor zorgverleners blijft Tork zorgprofessionals ondersteunen bij het verbeteren van de naleving van de handhygiëne voor betere resultaten voor de patiënt.”

Gebruikers hebben naast de app, een VR-compatibele smartphone nodig, een VR-headset met een afstandsbediening of een ander vergelijkbaar apparaat waarmee ze de training kunnen volgen. Download de gratis app via de App Store of Google Play, en bezoek de website voor meer informatie over handhygiëne.