TVVL lanceert technische Wikipedia ‘Technipedia’

Technipedia is een technische encyclopedie, openbaar en gratis beschikbaar voor iedere technische professional die zich bezighoudt met installaties en voorzieningen in de gebouwde omgeving. Het documentatiesysteem is gemaakt om bestaande kennis zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven en te bewaren. De artikelen op Technipedia kunnen daarom door iedereen worden aangemaakt, aangevuld en geactualiseerd. Technipedia is sinds eind maart beschikbaar via TVVL Connect, het online communityplatform van TVVL.

Het idee voor een Technipedia is ontstaan in de TVVL Expertgroep Klimaattechniek. Het komt voort uit de wens naar een actuele versie van Cijfers en Tabellen 2007 van SenterNovem (nu RVO). Hiervoor wilde TVVL in eerste instantie de kennis van haar leden en andere professionals inzetten voor een nieuwe, online versie. Dit groeide uit tot een algemenere en bredere online encyclopedie voor de installatietechniek. Doel is Technipedia te laten groeien met bijdragen van experts; TVVL moedigt dan ook iedere technisch professional aan zijn expertise te delen via deze encyclopedie.

Kennis delen
“Mijn ervaring is dat experts in het vakgebied het fantastisch vinden om hun kennis te delen. Technipedia is daarvoor nu het platform,” aldus Michiel van Bruggen, initiatiefnemer en lid van de TVVL Expertgroep Klimaattechniek. Het delen van kennis is één van de kernactiviteiten van TVVL. John Lens, directeur TVVL: “TVVL is al jaren kennisautoriteit op het gebied van installaties in en om gebouwen. En nu geeft TVVL hier een extra dimensie aan met Technipedia. Iedereen kan bijdragen aan het succes door wiki-artikelen aan te maken, kennis aan te vullen en te leren van wat anderen bijdragen. Ik hoop op veel enthousiasme en een snelle groei van deze kennisbron op alle gebieden van installaties in en om gebouwen.”