Foto: Unicum Zorggroep.

Op 1 februari start Maaike de Vries als bestuurder van Nieuw Unicum, een maand later start Anne-Marie Jasper. Met hun aanstelling krijgt de zorgorganisatie een nieuw, tweehoofdig bestuur. Nieuw Unicum biedt multidisciplinaire zorg aan volwassenen met een fysieke en eventueel ook cognitieve beperking in Zandvoort.

Maaike de Vries begon haar loopbaan als gezondheidswetenschapper en is in veel verschillende sectoren van de zorg actief geweest. De afgelopen vijf jaar was ze werkzaam als interim-bestuurder en adviseur. Ook vervulde zij verschillende toezichthoudende functies, onder meer als voorzitter van de raad van toezicht van het Instituut Positieve Gezondheid. Na haar aanstelling blijft ze toezichthouder bij het Nederlands Huisartsengenootschap en tot 1 mei a.s. bij GGZ Rivierduinen.

Zorgachtergrond

Ook Anne-Marie Jasper heeft een uitgesproken zorgachtergrond. Zij heeft de studie Beleid en Management Gezondheidszorg gedaan en diverse aanvullende opleidingen op het gebied van financiën en bedrijfsvoering gevolgd. De afgelopen vier jaar was ze actief als interim-bestuurder en adviseur binnen verschillende zorgorganisaties. Ze is toezichthouder bij de stichting Revalide en de stichting de Wulverhorst. Ook is ze voorzitter van de beroepenveldcommissie finance en control van de Hogeschool Utrecht.

Kennismaking

De nieuwe bestuurders hebben de afgelopen weken al kennisgemaakt met bewoners en medewerkers van Nieuw Unicum. De raad van toezicht is blij met de aanstellingen. “Beiden zijn ervaren, capabele bestuurders die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Nieuw Unicum als zorginstelling en expertisecentrum”, aldus voorzitter van de raad van toezicht Hans Kruijer. Binnen het collegiaal bestuur heeft De Vries als primaire aandachtsgebied de zorg en Jasper zal zich onder meer richten op de bedrijfsvoering en financiën. De nieuwe bestuurders volgen Manuelle Moens op die sinds september 2022 bestuurder a.i. bij Nieuw Unicum was, en de in oktober vertrokken Marten de Bruine.

Bron: Persbericht