Op vrijdag 28 april wordt in het Rotterdams Bibliotheektheater het startschot gegeven van een nieuw valpreventieproject voor ouderen. Onder begeleiding van bekend neuropsycholoog Erik Scherder krijgen deelnemers gedurende de middag belangrijke informatie over hoe voldoende beweging bijdraagt aan een gezond leven. Valongevallen zijn de meest voorkomende oorzaak van letsel onder ouderen en volgens Scherder is beweging is  beweging de beste vorm van valpreventie.

 

Valongevallen onder ouderen
Met de komst van Erik Scherder starten huisartsenpraktijk Ketzer en Tempelman, de Lelie Zorggroep en Wmo Radar het valpreventie-programma. Met de opvolgende cursus  ‘Kom in Beweging’ hopen zij zo veel mogelijk ouderen te informeren over de positieve bijwerkingen van bewegen, zeker met betrekking tot het voorkomen van een val binnen- of buitenshuis. Een valongeval is immers de meest voorkomende oorzaak van letsel onder ouderen en meer dan de helft vindt plaats in of om het eigen huis. Voor ouderen zelf heeft de val vaak grote fysieke en mentale gevolgen: het is een aanslag op de zelfstandigheid en mobiliteit. Tijdelijk of zelfs voorgoed.

Kom in Beweging!
In de cursus ‘Kom in Beweging’  gaan ouderen onder begeleiding van fysiotherapeute Karin Abutan aan de slag. Goed bewegen staat hier uiteraard centraal, daarnaast zal een gastspreker wekelijks informatie geven over vallen en opstaan, medicijngebruik, vitamine D en het veiliger maken van de woning. In de cursus maken de deelnemende ouderen kennis met het sport- en beweegaanbod in het centrum want blijven bewegen is het devies! De cursus bestaat uit 8 woensdagochtenden en start op 17 mei met de eerste groep  in Huis van de Wijk de Kip. Later in het jaar volgen nog twee groepen.

Overige informatie:

Maak een stap vooruit, valpreventie voor ouderen
Datum: Vrijdagmiddag 28 april
Tjid: 14.00u – 17.00u
Locatie: Bibliotheektheater
Adres: Hoogstraat 108, Rotterdam
Deelname: gratis

Huis van de Wijk de Kip
Kipstraat 37, aan de balie

Een initiatief van  huisartsenpraktijk Ketzer en Tempelman, Lelie Zorggroep – wijkverpleging en WMO Radar.