voedingsconcept-Beter Ontmoeten_Van Hoeckel
Foto: Van Hoeckel
Voedingsconcept Beter Ontmoeten helpt ziekenhuizen bij het inrichten van gezonde personeels- en bezoekersrestaurants. Hiermee speelt Van Hoeckel, gespecialiseerd in care- en cure-voedingsoplossingen, in op het Nationaal Preventieakkoord,waarin de overheid onder meer stelt dat in 2030 het voedingsaanbod in alle Nederlandse ziekenhuizen gezond moet zijn.
Een druk op de knop

Beter Ontmoeten bevat onder een online tool met zo’n honderd gezonde gerechten en recepturen. Ieder ziekenhuis bepaalt zijn eigen menuaanbod, dat desgewenst aangepast of uitgebreid kan worden. De mise-en-place-lijsten (afgestemd op de houdbaarheidstermijn van producten) reduceren het aantal mise-en-place-handelingen. Dit om de gezonde recepturen te borgen, de druk op de keukenbrigade te verlichten en de waste te beperken. Keukenmedewerkers kunnen met een druk op de knop voor ieder gerecht de complete ingrediëntenlijst en de juiste aantallen bestellen.

HMC

Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag is een van de eerste ziekenhuizen waar Beter Ontmoeten momenteel geïntegreerd wordt.