Aan de hand van 18 vragen brengt deze nieuwe, vrij toegankelijke, e-learning methode kennis bij over ‘Incontinentie-dermatitis’ (IAD).
Je leert over het ontstaan van huidproblemen bij incontinente cliënten en hoe je die kunt voorkomen. De freelearning is door LOCOmotion en 3M ontwikkeld.
Na het beantwoorden van een vraag bij een afbeelding, lees je meteen een toelichting, waardoor je er meteen van leert.  Als jje voldoende vragen goed hebt beantwoord, ontvang je een certificaat.
Vaak verward met decubitus
Wel eens gehoord van ‘Incontinentie Dermatitis’, of IAD? Nee? Toch komt IAD heel veel voor en wordt het vaak verward met vochtletsel of decubitus. Dat is niet verstandig omdat je deze (soms zeer ernstige!) vormen van huidschade anders moet behandelen. Risicofactoren voor IAD zijn bijvoorbeeld het gebruik van vette huidzalf, frequent wassen met water en zeep, stevig boenen en afdrogen en natuurlijk diarree, urine en feces op de huid. Wil je meer weten over de oorzaken, achtergronden van IAD huidletsel? En natuurlijk ook wat je moet doen om IAD te voorkomen en te behandelen? Doe dan deze freelearning. Je kunt de module op ook op je iPad doen. Het Free-learning platform, met 20 vrij toegankelijke e-learnings, is door LOCOmotion en Vilans gelanceerd. Maandelijks maken 10.000 mensen er gebruik van.
Doe de gratis e-learning Incontinentie-dermatitis (IAD) (duur: 15-30 minuten)
Bekijk alle 20 vrij toegankelijke e-learnings op www.free-learning.nl