Webinar: Samen voor de zorg van morgen

Zorginstellingen kampen al geruime tijd met een tekort aan gekwalificeerd personeel. En toch wil je geen concessies doen aan de kwaliteit van de zorg. Veel taken kosten zorgmedewerkers onevenredig veel tijd. Terwijl die taken ook kunnen worden uitgevoerd door medewerkers die wel affiniteit met de sector hebben, maar niet dezelfde zorgdiploma’s vereisen. Dat is Samen, een initiatief van Gom Zorg om de werkdruk in de zorg te verlichten.

Naast de druk op de zorg door tekort aan personeel, legt ook de toenemende vergrijzing in Nederland druk op de zorgsector. Zorgpersoneel is veel tijd kwijt aan niet-zorggerelateerde taken. Daardoor is er vaak minder zorg en aandacht voor bewoners en cliënten. Zeker bij mensen met dementie is die persoonlijke aandacht zo belangrijk. In gesprek met Hugo Borst bespreken we de ervaringen en wat er nodig is om de zorg te ontzorgen.

Op 27 mei organiseert Gom het webinar ‘Samen voor de zorg van morgen’. In dit webinar bespreken we samen met specialisten van Gom Zorg, ervaringsdeskundige Hans Bronsema en Hugo Borst hoe we samen kunnen werken aan de zorg van morgen.

Ben jij er bij? Meld je dan hier aan voor het webinar.