Alle seinen staan op groen voor de beurzen Zorgtotaal en Zorgt & ICT van Jaarbeurs. Het bezoekersaantal is na drie dagen uitgekomen op 21.844, het hoogste aantal de laatste tien jaar. Dit overtreft ruimschoots de verwachtingen. Bezoekers zijn vooral gekomen om zich breed te oriënteren op het productaanbod, daarnaast blijkt het brede aanbod seminars en congressen van grote meerwaarde. Zorgtotaal en Zorg & ICT werden op 14, 15 en 16 maart gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Een kwalitatief hoogstaand inhoudelijk programma
wordt steeds belangrijker

Zorgtotaal heeft deze editie duidelijk ingezet op zes focus doelgroepen. Die keuze heeft zijn vruchten afgeworpen, weet brand manager Sander Braam van Jaarbeurs. “We hebben daar ons productaanbod op afgestemd, maar belangrijker nog: elke doelgroep had zijn eigen set seminars en congressen. Een kwalitatief hoogstaand inhoudelijk programma wordt steeds belangrijker. We zien dit terug in de cijfers. Zorgtotaal is bezocht door alle lagen uit de zorg. Van verpleegkundige tot directielid en van facility manager tot fysiotherapeut. In vergelijking met de vorige editie is de bezoekerswaardering gestegen naar een 7.3.

Interesses
Bezoekers waren vooral afkomstig uit verzorgings- en verpleeghuizen, de thuiszorg en ziekenhuizen. De top vijf interessegebieden is: 1) Verpleging/ verzorging; 2) Hulpmiddelen & revalidatie; 3) Eten & drinken; 4) Patient handling / patient comfort en 5) ICT & Technologie.

Uit gesprekken met exposanten blijkt dat zij meer dan tevreden zijn over hun deelname aan Zorgtotaal. Braam: “Ze kregen veel gerichte vragen. Ze namen uitgebreid de tijd zich daarover te laten informeren. Ik heb met veel exposanten gesproken die zich herkennen in de aanscherping van het beursconcept in de zes focusgebieden. Bezoekers hebben precies gekregen waarvoor ze kwamen. Meer dan ooit heeft het seminarprogramma zijn waarde bewezen. 92 procent van de seminars was voor het begin van de beurs al vol geboekt. Belangrijk element dat we verder zullen uitbouwen.

De volgende editie van Zorgtotaal staat gepland in maart 2019. Zorg & ICT is een jaarlijks event en wordt van 7 t/m 9 april 2018 gehouden.