Eén jaar na lancering van NVZ-Kennisnet telt het online kennisdeelplatform 2015 deelnemers. Een mooi moment om de balans op te maken. NVZ dook daarvoor in de statistieken.

1 jaar online kennisdelen
In totaal is het platform 51.431 keer bezocht door 22.249 bezoekers. Op werkdagen wordt Kennisnet gemiddeld 300 keer per dag bezocht, dat is een verdubbeling sinds februari dit jaar: het moment dat het aantal deelnemers de 1000-grens passeerde. Het percentage nieuwe bezoekers is 43,3 tegenover het percentage van terugkomende bezoekers: 56,7. Er zijn op dit moment 44 werkgroepen actief. Het aantal deelnemers groeit nog wekelijks.

Gebruik
De werkgroepen worden veel gebruikt in combinatie met bijeenkomsten en projecten. Dit blijkt een succesfactor: bijeenkomsten gaan vaak gepaard met documenten en agenda’s en deze kunnen eenvoudig via een werkgroep gedeeld worden. Ook wordt er veel gereageerd op berichten en wordt de vraag-en-antwoord-optie veelvuldig gebruikt in groepen waar men elkaar al kent van off-line-bijeenkomsten. Een bijkomend voordeel van samenwerken in een groep is dat er minder e-mails verzonden worden. Men kan immers in een werkgroep een vraag posten waarop vaak andere groepsleden ook antwoord kunnen geven.

Vliegende start
Kennisnet beleefde een vliegende start. Op 25 februari schreef de duizendste deelnemer zich in. Op dat moment waren er 33 groepen actief en werd Kennisnet gemiddeld 150 per (werk)dag bezocht. Het NVZ Kennisnet komt voort uit de wens van NVZ-leden om kennis te delen.

Afbeelding: fragment website NVZ Kennisnet

Bron: NVZ