De Inspectiedienst voor de Gezondheidszorg heeft in de afgelopen jaren bij diverse verpleeghuizen verschillende praktische risicosituaties onder de loep genomen voor wat betreft de hygiëne en veiligheid voor infectiepreventie bij de afvalbakken in verschillende vertrekken.

Leverancier Easybin International heeft voor één van die inspecties een afvalbak ontwikkeld die volledig aansluit bij deze eisen. In de basis is deze afvalbak ontwikkeld voor het verzamelen van incontinentie en overig afval in verzorgingshuizen. Door de unieke specificaties is deze afvalbak op meerdere toepassingsgebieden de perfecte oplossing ter voorkoming van o.a. kruisbesmetting.

Het innovatieve zit hem in de unieke SECURE deksel waardoor het niet meer mogelijk is om na het inwerpen van het afval deze er via dezelfde ingang weer uit te halen. Zonder dat het ten koste gaat van de inworpgrootte. De Easybin hygiene SECURE is de enige wand-afvalbak met een dergelijke toepassing, die niet met de hand bediend wordt, maar met een pedaal.

De Easybin Hygiene SECURE afvalbakken zijn gemaakt van robuust, geborsteld RVS met een speciale Easy2Clean coating die voor een eenvoudige en streeploze schoonmaak zorgen. De afvalbakken zijn leverbaar in 18 en 33 liter en worden geleverd inclusief binnenbak voor eventueel lekvocht. De deur is afsluitbaar middels een standaard driehoekssleutel. Doelgroepen zijn onder meer de ouderenzorg, zorginstellingen, psychiatrische zorg en GGD.

Bron Easybin