Hoe zien ziekenhuizen er over tien jaar uit? Wat gaat er allemaal veranderen. Onlangs opende het Amerikaanse Intermountain Healthcare zijn virtuele ziekenhuis. Een internationaal voorbeeld voor hoe het ziekenhuislandschap verandert.

 

Het virtuele ziekenhuis van Intermountain – Connect Care Pro – is een van de grootste in zijn soort in de VS. Het virtuele ziekenhuis stelt diensten beschikbaar in regio’s waar minder  gezondheidszorgvoozieningen zijn.
Intermountain Healthcare heeft een van de grootste virtuele ziekenhuisdiensten van de Verenigde Staten gelanceerd: Intermountain Connect Care Pro – waarin 35 telehealth-programma’s en meer dan 500 zorgverleners werkzaam zijn om patiënten de medische zorg te bieden die ze nodig hebben, ongeacht waar ze zich bevinden.

Connect Care Pro biedt elementaire medische zorg en geavanceerde diensten, zoals beroerte-evaluatie, geestelijke gezondheidszorg, intensive care en intensive care voor pasgeborenen. Hoewel dit de behoefte aan medische zorg ter plaatse niet vervangt, vormt het een aanvulling op bestaand personeel en biedt het gespecialiseerde diensten in plattelandsgemeenschappen waar dergelijke medische zorg meestal niet direct beschikbaar is.

Omdat de gezondheidszorgdiensten online en digitaal zijn, bevindt Connect Care Pro zich niet in een specifiek gebouw, maar biedt het dezelfde zorg die u zou vinden in een groot, medisch geavanceerd ziekenhuis. Deze klinisch geïntegreerde, digitale aanpak verbetert niet alleen de kwaliteit van de zorg in onder meer de plattelandsgemeenschappen, maar bespaart patiënten en clinici ook tijd en geld.

Een baby in een zuidelijk ziekenhuis in Utah werd bijvoorbeeld ondersteund via Connect Care Pro-diensten en ontving een consult voor kritische zorg waardoor de zieke baby in die faciliteit kon blijven in plaats van hij overgebracht moest worden naar een intensive care eenheid voor pasgeborenen in Salt Lake City. Deze overdracht zou meer dan $ 18.000 dollar hebben gekost. De ouders van deze baby konden in hun eigen omgeving blijven, omringd door hun ondersteuningssysteem, in plaats van te reizen wat zou neerkomen op 400 mijl en zeven uur heen en weer, elke keer dat ze hun baby wilden zien. Met behulp van deze technologie om de noodzaak van overbrenging van zieke pasgeborenen naar andere ziekenhuizen te verminderen, verlaagde Intermountain de kosten van zorg voor patiënten met meer dan $ 2,1 miljoen over meerdere jaren.

Alle ziekenhuizen van Intermountain Healthcare, waaronder 10 van de landelijke ziekenhuizen van Intermountain, gebruiken het aanbod van het virtuele ziekenhuis om hun bestaande diensten aan te vullen of aan te vullen, en negen ziekenhuizen buiten het Intermountain Healthcare-systeem hebben zich al aangemeld om zorg op hoog niveau te bieden en patiënten dichter bij huis te houden wanneer mogelijk.

Een van deze ziekenhuizen is Kane County Hospital, een onafhankelijke landelijk werkenden zorgorganisatie in Kanab, Utah. “Onze samenwerking met Intermountain Connect Care Pro heeft een enorme positieve impact op onze gemeenschap gehad”, aldus Charlene Kelly, hoofdverpleegkundige van het ziekenhuis. “Kanab heeft een van de hoogste zelfmoordcijfers in de staat gehad en we hebben hier geen crisiswerker. Proberen om een ​​patiënt te plaatsen die nog geen crisisevaluatie had gehad, was bijna onmogelijk. Met crisiszorg van Intermountain Healthcare ontvangen patiënten die crisisevaluatie in minder dan een uur, en als de crisiswerker een intramurale behandeling aanbeveelt, helpen ze bij het plaatsen van de patiënt.”

Intermountain Connect Care Pro is ook van plan deze diensten uit te breiden in de gemeenschap, waar ze gemakkelijk kunnen worden bereikt in gebieden met onvoldoende voorzieningen. Er zijn discussies gaande om patiëntkiosken of toegangsapparaten te plaatsen op locaties zoals daklozenopvang, scholen, buurthuizen en misschien gevangenissen, om zorg voor zorgbehoeften toegankelijker te maken.

Intermountain Healthcare is een in het Amerikaanse Utah gevestigd, non profit zorgorganisatie met 22 ziekenhuizen, 180 klinieken, een medische groep met zo’n 1.500 artsen in dienst, een divisie voor gezondheidsplannen genaamd SelectHealth en andere gezondheidsdiensten.

 

Fotobijschrift: Jim Sheets van Intermountain Healthcare demonstreert de Tele-NICU

FMT Gezondheidszorg