Zorgtechnologie is niet meer weg te denken uit onze patiëntenzorg. Het elektronisch patiëntendossier, de verscheidenheid aan medische apparaten, de vele IT-werkplekken van tablet tot Computer On Wheels. Dankzij de afdeling MICT (Medische, Informatie en Communicatie Technologie), kunnen we zorgtechnologieën blijven inzetten én verbeteren.

 

De afdeling MICT van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch heeft dit jaar het certificaat voor ISO 9001 van test- en certificeringsbedrijf DEKRA ontvangen. Mark van den Broek, kwaliteitsfunctionaris MICT: “We maken dankbaar gebruik van het kwaliteitssysteem bij het vormgeven en continu verbeteren van onze werkwijzen. Het positieve resultaat van de audit, de hoge scores bij zowel medewerkersonderzoek als klanttevredenheidsonderzoek en de goede resultaten in verschillende benchmarks, zijn daarvan een mooi resultaat. Allemaal voor de beste resultaten voor de ondersteuning van patiëntenzorg.”

 

“Wanneer we werken volgens een kwaliteitsmanagementsysteem, dan helpt dat ons om zo doeltreffend (en doelmatig) mogelijk onze organisatiedoelstellingen te realiseren. We streven naar een voortdurende verbetering van onze prestaties, dat leidt tot een grotere tevredenheid van eindgebruikers, opdrachtgevers en andere stakeholders. Daarmee dragen we, ook als ondersteunende afdeling, bij aan de zorg die bij iedere patiënt past. We gebruiken de uitwerking van ISO 9001 als een Integrated Management System (IMS) waarbinnen we overige normen, wet- en regelgeving relevant voor de afdeling in onderbrengen. Onderdelen die we onder andere borgen met het IMS zijn: Joint Commission International – Convenant veilige toepassing van medische technologie in de medisch specialistische zorg – NEN7510 – NCSC ICT Beveiligingsrichtlijnen.”

Over het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis. Gewoon, omdat jij ertoe doet

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 630 bedden en ruim 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl.