donderdag, maart 23, 2023
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NEN-Informatiebijeenkomst norm ‘Gegevensuitwisseling in de zorg – verpleegkundige overdracht’

januari 12 @ 13:30 - 15:00

NEN - logo

NEN start eind januari 2023 met de ontwikkeling van NEN 7545 ‘Gegevensuitwisseling in de zorg – verpleegkundige overdracht’. NEN nodigt betrokken partijen uit om mee te doen. Het traject start op 12 januari 2023 met een informatiebijeenkomst en eindigt met de publicatie van de norm, naar verwachting medio 2024. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot 5 januari.

De nieuwe norm moet eisen bevatten voor de elektronische verwerking en uitwisseling van verpleegkundige informatie tussen zorgverleners.

De norm geldt voor alle activiteiten voor het verwerken en uitwisselen van verpleegkundige informatie in de Nederlandse gezondheidszorg. Hierbij worden  scenario’s en transacties gebruikt voor het uitwisselen van deze gegevens. De norm specificeert eisen waaraan elektronische berichtuitwisseling tussen zorgaanbieders moet voldoen. Hij is van toepassing op zowel de intra- als extramurale zorg; cure en care.

Wegiz

De minister voor Medische Zorg wil met het wetsvoorstel Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) meer regie nemen over de elektronische uitwisseling van gegevens tussen zorgverleners. Eén van de instrumenten daarvoor is de Meerjarenagenda Wegiz (MJA Wegiz) waarin de verpleegkundige overdracht is opgenomen.

Programma informatiebijeenkomst 12 januari

13:30 Welkom, Mirjam van der Gugten, NEN

13:40 Kaders Ministerie van VWS, Raoul Zonnenberg, Ministerie VWS

14:10 Samenhang Kwaliteitsstandaard en eOverdracht, Renate Kieft, V&VN

14:40 Planning en werkgroep informatie, NEN

15.00 Afsluiting

Belangstelling om mee te praten?

Alle belanghebbende partijen kunnen deelnemen aan het normontwikkelingstraject. De voor het medicatieproces relevante stakeholders worden uitgenodigd voor deelname aan het ontwikkelingstraject. De informatiebijeenkomst gaat in op de aanleiding en relevante kaders van de ontwikkeling, de voorgestelde aanpak en de regels voor het normalisatieproces.

Meer informatie

Aanmelden voor deze startbijeenkomst kan via NEN evenementen.

Gegevens

Datum:
januari 12
Tijd:
13:30 - 15:00
Evenement Tags:
,

Locatie

Online

Organisator

NEN
Telefoon:
015 2 690 391
E-mail:
klantenservice@nen.nl
Bekijk de site van Organisator