woensdag, juni 7, 2023
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online kennisfestival Technologie in Zorg & Welzijn, nu en in de toekomst

18 maart 2021 @ 09:00 - 17:00

Op donderdag 18 maart vindt het online Kennisfestival over Technologie in Zorg & Welzijn plaats. Zeventien mbo- en hbo-instellingen, werkgeversorganisaties en de initiatiefnemers Technologie & Zorg Academie (TZA) Twente en TZA  Achterhoek organiseren dit evenement voor zorg- en welzijnsmedewerkers, docenten en studenten: Het Kennisfestival over Technologie in Zorg & Welzijn.

Het veelzijdige programma besteedt aandacht aan de toekomst van technologie in Zorg & Welzijn. Ook wordt gekeken naar wat er nu al aan technologie beschikbaar is. Met bijna vijftig sprekers die door de partners in Oost-Nederland zijn geselecteerd, muziek én theater voor een heuse festival-beleving.

Topsprekers en praktijkmensen
Het programma is samengesteld aan de hand van acht vragen waarop antwoorden worden gezocht:

  • Hoe ziet de toekomst van technologie in Zorg en Welzijn eruit?
  • Wat is er nu al aan technologie waar je binnenkort vast mee te maken krijgt?
  • Hoe krijg je het werkend?
  • Wat zijn de grenzen?
  • Hoe zien de laatste technologische toepassingen eruit en hoe werken ze?
  • Wat kunnen we leren van en met anderen?
  • Wat betekent dat voor het zorgvak/beroep van de toekomst?
  • En hoe lossen we samen vraagstukken op?

Online kennisplatform
Op het online kennisplatform www.technologiezorgenwelzijn.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden om kosteloos deel te nemen. De website blijft na afloop van het Festival op 18 maart online en gaat als Kennisplatform voor de deelnemende partners fungeren. De sessies worden gestreamd en alles is later dus terug te kijken. Zo zal de website als online kennisplatform een rol krijgen in de onderwijsprogramma’s van de partners.

Partners
Het festival is geïnitieerd door de TZA Twente en de TZA Achterhoek, die hierin de karttrekkersrol hebben. De betrokken partners zijn: Deltion, ROC van Twente, WGV Zorg en Welzijn, Graafschap College, werkgeversvereniging WZW, Tech@doptie, Aventus, Saxion, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Landstede, Viaa, Alfa College, ROC Rijn IJssel, ROC Nijmegen, Hogeschool Windesheim en ROC Rivor.

Gegevens

Datum:
18 maart 2021
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.technologiezorgenwelzijn.nl/

Locatie

Online of op locatie

Organisator

Technologie & Zorg Academie