Dankzij de combinatie van de nieuwe ‘Grandis E’ keukenkraan met het bestaande productportfolio sanitaire armaturen van Schell kunnen nu alle essentiële watertappunten in zorginstellingen en ziekenhuizen centraal beheerd en aangestuurd worden. Door de infrarood-sensor kan de keukenkraan contactloos bediend worden, waardoor het risico op contactinfecties ook in afdelingskeukens voorkomen wordt.

De nieuwe elektronische keukenkraan ‘Grandis E’ van Schell werd eind vorig jaar aan het assortiment van Schell toegevoegd. Net als de andere elektronische armaturen van Schell voor toiletten en badkamers kan de keukenkraan in het elektronische Schell Watermanagement Systeem (SWS) geïntegreerd en geprogrammeerd worden. Zo kunnen onder meer stagnatiespoelingen gepland worden, waardoor de waterkwaliteit nu in de keukens gegarandeerd kan worden.

Sensor en handbediening

Zeker bij de verwerking van voedingsmiddelen is (hand)hygiëne van groot belang. De sensor van de Grandis E reageert bij een afstand van ongeveer 3 centimeter op handbewegingen. De kraan hoeft dus niet aangeraakt te worden en op deze manier wordt bovendien voorkomen dat de waterstraal per ongeluk gaat lopen als de gebruiker in de gootsteen aan het werk is. Overigens heeft de ‘Grandis E’ ook een ééngreepshandbediening als een continu waterstroom nodig is. De maximale draaihoek van de roterende uitloop is instelbaar zodat de gebruiker hem niet over de rand van de wasbak kan bewegen.

De Grandis E is gemaakt van lood- en nikkelvrije materialen en heeft een glad, hygiënisch en gemakkelijk te reinigen oppervlakte van chroom. Voor de  integratie in het Schell Watermanagement-Systeem SWS is de kraan leverbaar met 230V-netspanning of met batterijvoeding. De kraan is dankzij de meegeleverde installatieset bovendien eenvoudig te monteren.

Centraal beheren en monitoren

De Grandis E keukenkraan kan – net als de elektronische armaturen voor toiletten en badkamers – in het Schell Watermanagement Systeem geïntegreerd worden. Daardoor kunnen gebouwbeheerders en facility managers alle watertappunten in een gebouw centraal configureren en beheren. Ze kunnen de waterlooptijd en de spoelhoeveelheid instellen, stagnatiespoelingen plannen en de sensor in de kraan afstellen. Met het SMART.SWS-systeem is het zelfs mogelijk om de kranen via een smartphone, tablet of pc met internettoegang op afstand te programmeren en te monitoren.

Meer informatie over het Schell-assortiment vindt U op www.schell.eu/nederland-nl.