Robert Wagenmakers, Amphia = portretfoto

Dr. R. (Robert) Wagenmakers MBA is benoemd als voorzitter Raad van Bestuur van Stichting Amphia. Hij start per 1 juni 2023 in de Raad van Bestuur, die verder bestaat uit Christianne Lennards (vice-voorzitter, COO) en Ivo Vergouwen (lid, CFO).

Robert Wagenmakers (1968) is orthopedisch chirurg. In 2008 is hij gepromoveerd en in 2016 behaalde hij zijn MBA. In 2010 maakte Robert de overstap naar Amphia in Breda waar hij sinds 2017 deel uitmaakt van het bestuur van de coöperatie Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia (MSB-A). Sinds 2021 is hij voorzitter van dit bestuur.

Raad van Commissarissen-voorzitter Wim Stalman: “Wij verwelkomen Robert Wagenmakers van harte in de Raad van Bestuur van Stichting Amphia. De afgelopen jaren hebben wij al nauw met Robert samengewerkt, als bestuurder van het MSB-A.”

Robert Wagenmakerszelf: ”Amphia is voor Breda en omstreken ‘ons ziekenhuis’. Ik vind het dan ook een eer dat Amphia mij het vertrouwen geeft om de rol van voorzitter te mogen vervullen. Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn nieuwe rol in de Raad van Bestuur samen met mijn medebestuurders Christianne Lennards en Ivo Vergouwen de schouders eronder te zetten en dit vooraanstaande ziekenhuis mee te besturen naar de toekomst.”