De eerste app ter wereld waarmee men binnen anderhalve minuut de fysieke, mentale en emotionele energie meet middels drie interactieve metingen.
Door actief het persoonlijke energieniveau te meten, krijgt men meer zicht en zodoende meer invloed op de eigen vitaliteit. Hierdoor kan men op cruciale momenten het beste uit zichzelf halen; de salesmanager in zijn pitch, de arts tijdens een ingewikkelde operatie of de vrachtwagenchauffeur tijdens een lange nachtrit.
De zojuist gelanceerde app maakt gebruik van drie verschillende interactieve metingen die tezamen een (energie)score geven. De test start met het maken van een foto van het gezicht. De hiervoor toegepaste Face-Reader technologie is internationaal onder andere in gebruik bij veiligheidsdiensten en komt nu middels de zogenoemde NRGY app voor het eerst beschikbaar voor consumenten. De waardes die uit de foto worden gehaald, geven de emotionele status weer. De HRV (heartrate variability) meting via de camera van de telefoon geeft inzicht in de fysieke veerkracht en stressbestendigheid op dat moment. Tot slot wordt een verkorte versie van de alertheidstest (PVT) gemeten die tevens wordt ingezet in de luchtvaart om piloten te screenen. Drie bewezen technologieën die samen een goed beeld geven van de persoonlijke vitaliteit.
Lifeguard loopt voorop als het gaat om ontwikkelingen die de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers vergroten en die de top van het bedrijfsleven laten excelleren. Zo ontwikkelde Lifeguard onder meer het ‘Top Performer Program’ (TPP) voor de bestuurders van Nederlands meest succesvolle bedrijven en het TopMom programma voor jonge moeders met een veeleisende baan. Folef Bredt, directeur R&D bij Lifeguard: “De ontwikkelingen in de technologie zijn er, maar als Lifeguard willen we pionieren in het ontsluiten van dergelijke metingen zodat je kunt profiteren van de kennis die je over je eigen vitaliteit kunt opdoen. In zorgverzekeraar ONVZ hebben wij een vooruitstrevende partner gevonden die bereid is om die extra stap te zetten. De NRGY app wordt de komende maanden verder doorontwikkeld, maar biedt nu al relevante inzichten. En dat wordt alleen maar beter. Straks weet een sporter precies wat de beste momenten zijn om te trainen en kan de salesmanager zijn pitch inplannen op het moment dat hij kan vlammen. Peak-performances worden aanzienlijk beter, doordat je beter weet of je er op dat moment echt klaar voor bent.”
Beschikbaarheid NRGY app:
https://itunes.apple.com/nl/app/nrgy/id1040140280
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.o…
Bron: Lifeguard