HAN 3e  jaars studente Miriam van Kralingen kwam met het idee een app te ontwikkelen voor receptuur voor patiënten.
Op de HAN-opleiding Voeding en Diëtetiek wordt voor kooklessen en -workshops receptuur ontworpen door studenten. Deze diëtistische recepten zijn voor patiënten bedoeld. Om goede receptuur te kunnen samenstellen is een app ontwikkeld om de studenten hierin te ondersteunen. Er kunnen aanpassingen worden gedaan in de recepten en studenten kunnen zo hun eigen lessen inrichten.

Het innovatieve idee om een app te ontwikkelen voor receptuur is onder meer bedacht door Miriam van Kralingen. Zij is een gedreven 3e jaars HAN-studente Voeding en Diëtetiek, met een vooropleiding HBO-ICT en Lerarenopleiding Wiskunde.
Miriam van Kralingen Han Miriam van Kralingen
Het idee voor de app is ingezonden voor de Innovation Challenge 2015. Miriam: ‘Ik wil mijn brede ervaring graag inzetten voor mijn bacheloropleiding en voor de zorg. Wedstrijden als de Innovation Challenge spreken me daarom ook erg aan.’

Docent-kok Voeding en Diëtetiek
Miriam wordt in het idee voor de app ondersteund door haar docent Jos Möller. ‘Ik ben een echte vakidioot op het gebied van voeding. Inmiddels werk ik 4 jaar op de HAN als docent-kok Voeding en Diëtetiek. Ik heb daarvoor onder meer gewerkt als topkok in een eigen restaurant en ik vind het mooi om kennis over te dragen en op te doen op de HAN.’