Een interdisciplinair team van Northwestern University heeft een paar zachte, flexibele draadloze lichaamssensoren ontwikkeld die de wirwar van draadsensoren vervangen die momenteel baby’s controleren in de neonatale intensive care-eenheden (NICU) van ziekenhuizen en die een barrière vormen tegen knuffels tussen ouders en baby’s.

Het team voltooide onlangs een verzameling van eerste studies bij premature baby’s in het Prentice Women’s Hospital en het Ann & Robert H. Lurie Kinderziekenhuis in Chicago en concludeerde dat de draadloze baby-sensoren gegevens even nauwkeurige informatie leverden als die van traditionele monitorsystemen. De draadloze patches zijn ook zachter voor de kwetsbare huid van een pasgeborene en zorgen voor meer huid-op-huidcontact met de ouder. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Science.

De studie omvat initiële gegevens van meer dan 20 baby’s die naast de traditionele monitorsystemen de draadloze sensoren droegen. Sindsdien heeft het team succesvolle tests uitgevoerd met meer dan 70 baby’s in de NICU.

 

Lees verder

Fotobijschrift: Amy Paller and new mother Taschana Taylor (foto Northwestern University)

Fotocredits: Northwestern University

Bron: Northwestern University