In opdracht van de directie van Bernhoven ontwierp beeldend kunstenaar Eva Roefs een ‘mijmerbankje’. Dit bankje kreeg op 17 mei 2018 een plaats in de voortuin van Bernhoven waar mensen ‘een momentje kunnen aarden’.

Het nieuwe kunstwerk is een ode aan de overleden collega’s van de medewerkers van Bernhoven. Het mijmerbankje maakt zichtbaar dat zij hun collega’s in dankbaarheid willen blijven herinneren. Maar natuurlijk kan dit mijmerbankje voor iedereen, dus ook voor mensen die niet in Bernhoven werken, een plekje zijn om even te aarden.

De kunstenaar heeft in de poten van het bankje tegels met een fotoprint van grassen/planten verwerkt die met hun wortels in de aarde staan als een verwijzing naar het ‘laten groeien van je gedachten’. Vanuit de aarde groeien onze gedachten omhoog, naar buiten en wellicht naar ongeziene oorden als een handreiking aan hen aan wie we onze gedachten graag even wijden. Later wordt bij het bankje onderstaand gedicht van Anna Costenoble geplaatst.

Eva Roefs woont en werkt in Amsterdam, maar is geboren en getogen in Loosbroek, midden in de regio van Bernhoven. Ze werkt als fotograaf voor o.m. de Volkskrant. Daarnaast is Eva beeldend kunstenaar. Zij is –hoe kan het ook anders- zeer visueel ingesteld. Door haar blik laat zij ons de wereld met nieuwe ogen aanschouwen en dat geeft verrassend nieuwe (in)zichten. Eva Roefs volgde haar opleiding aan de Sint Joost Kunstacademie.

Bron: Bernhoven