“Als het thuis niet meer gaat en mensen verhuizen naar Joris Zorg dan willen wij dat zij hun leven zoveel mogelijk kunnen voortzetten zoals zij dat gewend waren. Zo gewoon als kan”, noemen ze dat bij Joris Zorg.

 

Eten op vaste tijden in het restaurant van het verzorgingshuis past hier niet langer bij. Bewoners krijgen daarom meer vrije keuze in wat, waar en wanneer zij willen eten. In het restaurant, op de eigen kamer of in de buurtkamer van de afdeling. Eet men nu ’s middags warm, straks krijgen de bewoners ook de keuze om ’s avonds warm te eten.

Samen in de buurtkamer

Iedere woonleefgroep van 10 tot 12 bewoners krijgt een eigen buurtkamer waar – indien gewenst- het eten bereid kan worden en samen gegeten kan worden. Met “de pan op tafel”, net zoals men dat thuis gewend was. Joris Zorg gaat daarom over van 1 centrale keuken naar kleinere keukens per buurtkamer. Om deze overgang te begeleiden en mogelijk te maken is Joris Zorg een samenwerking aangegaan met Daily Fresh Food uit Geleen.

Langdurige samenwerking

Vrijdag 1 februari jl. tekenden Dianne Engels (bestuurder Joris Zorg), Frans Hochstenbag en Marcel Devilee (directie Daily Fresh Food) voor een langdurige en intensieve samenwerking. De kracht van de samenwerking zit in het gebruik maken van elkaars kennis en expertise. Zo gewoon als kan betekent ook gebruik maken van streek- en seizoensproducten vanuit respect voor het milieu. Ook hier delen beide organisaties de visie.