Bronovo-ziekenhuis - foto van het gebouw
Bronovo-ziekenhuis

Het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag blijft nog open tot 2030, in plaats van tot 2024, zoals eerder is aangekondigd. Bronovo houdt de kokende acht jaar alle huidige klinische, poliklinische en diagnostische faciliteiten, aldus de raad van bestuur van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) op 10 mei.

In 2020 nam HMC zich voor Bronovo in 2024 te sluiten, om financiële redenen. Pogingen om de instelling met een reorganisatie exploitabel te houden hadden geen succes. Nu lijkt er dan toch ruimte te zijn om de beperkte functies die Bronovo sinds 2019 heeft langer in stad te houden. In het ziekenhuis worden alleen niet-spoedeisende behandelingen gegeven, op doordeweekse dagen.

Na 2030 zal de locatie wel een zorgfunctie houden. De invulling daarvan staat nog niet geheel vast. Kansrijk is de functie van zorgcentrum voor dagbehandelingen. Het ziekenhuis spreekt van vernieuwende zorg voor ouderen en chronisch zieken. Therapieën die opname vereisen verkassen dan naar andere HMC-locaties: Antoniushoeve of Westeinde. Voor die locaties is overigens een facelift aangekondigd. De verbouwingen beginnen volgend jaar en duren tot 2035.