Alle 9 Buurtzorg teams in Apeldoorn en 13 Apeldoornse apotheken hebben collectief voor MediCheck gekozen als elektronische toedienregistratie systeem. Hiermee verhogen zij de medicatieveiligheid voor hun cliënten en voldoen aan de speerpunten van de IGJ. 

 MediCheck is een systeem voor elektronische toedienregistratie en heeft een directe koppeling met de apotheekinformatiesystemen. Wijzigingen van medicatie zijn gelijk zichtbaar en er is dus altijd een up-to-date medicatie overzicht van de cliënt. Tevens zijn de foto’s en bijsluiters van alle medicatie beschikbaar en kan de zorgverlener een digitaal verzoek tot dubbele controle bij risicovolle medicatie versturen naar collega’s op afstand.  Met als doel om zo de toediening van medicatie voor zorgprofessionals veiliger en efficiënter te maken.

“Werken met de MediCheck App is snel en efficiënt. Een aanpassing in de medicatie komt direct in beeld in de app, daarbij is het AIS leidend. En we hoeven geen papieren aftekenlijsten meer mee te geven. Maar ook de training die door de een apothekersassistente van MediCheck werd gegeven was erg prettig. Dat persoonlijke, dat maakt MediCheck nou zo bijzonder”, zegt Hanneke Treep, apotheker Ooster-Welgelegen.

 

Vooral het gebruiksgemak van de applicatie en het totaaloverzicht bij de cliënt werden door Buurtzorg tijdens de evaluatie als sterke punten benoemd. Ook de tussentijdse verbeteringen worden genoemd; “Dat de cliënt ook digitaal toestemming kan geven voor het gebruik van MediCheck is erg handig”, aldus Patricia van Luijk van Buurtzorg team Apeldoorn Zuid 2.