mammografie

Door de overstap van analoge naar digitale mammografie is de kwaliteit van de borstkankerdiagnostiek enorm toegenomen.

Om de mogelijkheden van deze methoden optimaal te benutten en de vroegtijdige opsporing van afwijkingen te ondersteunen, moeten de gebruikte diagnostische monitoren voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Dit geldt nog sterker voor het gebruik in het kader van borstkankerscreening, waarbij een snelle beeldopbouw van de mammografiedatasets en optimale performance nodig zijn.

Om gevallen van borstkanker betrouwbaar te kunnen detecteren, moet het beeld uiterst nauwkeurig, gelijkmatig en met hoge resolutie worden weergeven op de monitor. EIZO maakt monitoren die gespecialiseerd zijn voor digitale mammografie en tomosynthese , voor maximale betrouwbaarheid bij diagnose. Daardoor worden zelfs de allerkleinste details duidelijk weergegeven en zodoende kunnen minieme nuances betrouwbaar worden waargenomen

mammografie onderzoek

Full Color ondersteuning voor echografie, borst-CT en MRI

Borstkankeronderzoek combineert in toenemende mate het gebruik van mammografie en echo onderzoek bij patiënten met een hoge borstdichtheid. Bovendien bij een vermoeden van borstkanker kunnen ook verschillende andere onderzoeken nodig zijn, zoals een biopsie, borst MRI en CT. De monitoren die EIZO ontwikkeld bieden de mogelijkheid om al deze onderzoeken gelijktijdig te tonen op het beeldscherm.

Naast de klassieke, monochrome weergave op twee monitoren speelt EIZO ook in op andere behoeften van de gebruikers: wide-screen-monitoren voor de parallelle weergave van bijvoorbeeld vooropname en actuele opname, zonder storende rand tussen de opnames.

EIZO RadiForce RX1270

De EIZO RadiForce RX1270 is uitermate geschikt voor mammografie door grote beeldschermdiagonaal van 30,9 inch en met een resolutie van 12 Megapixels. Daarnaast heeft de monitor FDA 510(k)-goedkeuring verkregen van de U.S. Food and Drug Administration voor tomosynthese en mammografie.

Zie meer over dit onderwerp op de Eizo website.

Meer nieuws uit de gezondheidszorg.