digitalAngel heeft het integratieplatform van Dell Boomi (Boomi) geïmplementeerd om een baanbrekende pilot te starten met ‘intelligente’ matrassen. In deze matrassen zitten sensoren, waarvan de data wordt gedeeld met verpleegkundigen, zorgverleners en zorgpersoneel. Deze data zorgt ervoor dat patiënten realtime en 24 uur per dag bewaakt kunnen worden.

Met haar cloud-gebaseerde integratietechnologie gaat Boomi – specialist op het gebied van cloudintegratie- en workflow automatiseringssoftware – het revolutionaire Internet of Things gezondheidsplatform van de Nederlandse start-up digitalAngel ondersteunen. De andere partner van digitalAngel in deze pilot is Nalta.

Slimme slaaptechnologie
De slimme matras stuurt sensorische gegevens door aan verzorgers. Op termijn is het mogelijk dat de slaaphouding van een patiënt automatisch wordt aangepast, afhankelijk van hoe goed of slecht een persoon slaapt. Dit zorgt ervoor dat zorgverleners meer tijd vrij kunnen maken en zich kunnen concentreren op meer essentiële taken. De slimme slaaptechnologie is pas het begin voor digitalAngel.

Eerste wettelijke goedkeuring
“Door de technologie verandert de gezondheidszorg op grote schaal en in een extreem hoog tempo. Onze visie is om een platform te creëren dat meerdere IoT- en biometrische sensoren zo combineert, dat het maximaal voordeel oplevert voor verzorgers, patiënten en hun familie”, zegt Peter de Lange, managing director digitalAngel. “Wij hebben één van de eerste IoT-platforms dat volledig is goedgekeurd en aan de wettelijke eisen voldoet. We bouwen aan het universele platform voor de gezondheidszorg van de toekomst.” Slimme zorgproducten en nieuwe hardware-innovaties in de zorgsector – aangedreven door biosensoren – zullen de komende jaren snel groeien, van slimme bedden tot kunstmatig intelligente MedTech-machines.

digitalAngel heeft voor Boomi gekozen omdat het een partner nodig had die snel en naadloos IoT-sensorische data met patiëntgegevens kon samenbrengen. Daarbij hebben Boomi en Nalta het team van digitalAngel ondersteund om een flexibel en wendbaar platform te bouwen, dat hen in de toekomst in staat stelt om snel op te schalen. “Vanaf de ontwikkeling van het eerste concept is er al een hechte samenwerking met digitalAngel”, stelt Mike Veldhuis, partner bij Nalta. “Daardoor zijn we in staat geweest om de marktintroductie van het platform aanzienlijk te verkorten.”

Toekomst van gezondheidszorg
“Dit eerste intelligente smart bed-project toont de enorme potentie van het digitalAngel-platform”, zegt Max van Eeghen, director EMEA sales and business development bij Dell Boomi. “Datagedreven gezondheidszorg is duidelijk de toekomst van slimme gezondheidszorg. digitalAngel creëert het IoT-zorgplatform van de toekomst en we zijn er trots op hun technologiepartner te zijn.”

“We staan aan de vooravond van een aantal belangrijke ontwikkelingen in slimme gezondheidszorgproducten en –technologieën, waarbij digitalAngel de lijm is die alles bij elkaar houdt.”

Foto: fragment website digitalAngel

Bron: digitalAngel