Domus Magnus gaat opnieuw uitbreiden met een luxe woonzorglocatie voor ouderen in het centrum van Amsterdam, aan de Herengracht. Het wordt de tweede locatie in de hoofdstad voor de zorgorganisatie. Het rijksmonument zal naar verwachting begin 2018 geopend worden.

Het gaat om de voorheen twee afzonderlijke panden 410 en 412 aan de Herengracht, in ‘De Gouden Bocht’ van Amsterdam. Al eerder dit jaar maakte de organisatie bekend bijna te verdubbelen door een fusie met DS Verzorgd Wonen. In totaal heeft Domus Magnus elf bestaande locaties en, met de Herengracht erbij, vijf nieuwe locaties in ontwikkeling.

Uitbreiding
Directeur Huub Deterd over de uitbreiding: “Een tweede locatie in Amsterdam stond al heel lang op de wensenlijst van Domus Magnus. Een luxe woonzorglocatie voor ouderen in hartje centrum was er nog niet en onze eerste Amsterdamse locatie, De Uylenburgh in 2010, bleek dan ook een groot succes. We stellen echter dusdanig hoge eisen, dat het een enorme uitdaging was om nog een locatie te vinden. Dat we nu, nog wel aan de Herengracht, deze nieuwe locatie mogen openen is iets waar ik heel trots op ben.”

In samenwerking met Doniger Urban Developments en J. van STIGT architectenbureau gaat de renovatie en transformatie naar een woonzorgcomplex plaatsvinden waarbij de panden in de oude grandeur worden teruggebracht. Andre van STIGT stelt; “Wij zijn erg enthousiast dat deelraad centrum Amsterdam toestemming heeft gegeven voor functiewijziging van kantoor naar zorgwonen. Alle monumentale onderdelen worden uiteraard hersteld en het pand wordt ook verduurzaamd. Dit initiatief zou een voorbeeldproject kunnen en moeten zijn.”

Jeroen Schothorst van Doniger Urban Developments; “Dankzij de niet aflatende inspanningen de afgelopen jaren van Andre van Stigt én van de Gemeente Amsterdam, zijn we nu in staat aan dit mooie pand deze bijzondere invulling te geven. In Domus Magnus hebben we de ideale partner gevonden om het pand in gebruik te nemen en ouderenzorg op hoog niveau aan te bieden. Zij zal daarmee voorzien in een grote behoefte in de Amsterdamse binnenstad.”

Opening
De eerste bewoners kunnen naar verwachting begin 2018 op de nieuwe locatie komen wonen. Er worden in totaal 28 woonzorgappartementen gerealiseerd aan de Herengracht. Daarnaast zullen er meerdere algemene ruimtes gerealiseerd worden zoals een restaurant en een activiteitenruimte. In de royale tuin van ruim 500 m2 staat het oudste koetshuis van Amsterdam, welke gerestaureerd zal worden en dienst gaat doen als extra activiteitenruimte.

Bron en foto: Domus Magnus