Foto: Matilda Wormwood / Pexels.com

TwynstraGudde presenteert deze week het jaarlijkse marktonderzoek op het gebied van Facility en Workplace Management. De respondenten zien duurzaamheid als de belangrijkste trend voor hun werk, maar vinden het vaak nog lastig om dit handen en voeten te geven.

Meer dan zeventig procent van de respondenten in het Facility & Workplace Management-onderzoek van 2023 beschouwt ‘duurzaamheid’ als de belangrijkste trend. Dat is opnieuw een toename ten opzichte van het voorgaande jaar. Onder de oppervlakte blijkt het wel lastig te zijn om deze trend te vertalen naar concrete acties voor professionals werkzaam in het facilitaire werkveld.

Samen met branchevereniging

Het 10de Facility & Workplace Management-onderzoek belicht de historische ontwikkeling van ‘duurzaamheid’ en nog veel meer. Dit is de tiende editie van het Nederlandse Facility & Workplace Management marktonderzoek dat in samenwerking tussen branchevereniging Facility Management Nederland en TwynstraGudde tot stand komt. Een onderzoek naar marktomvang, trends en ontwikkelingen, speciaal voor de facilitair professionals. Dit marktonderzoek kijkt terug op 15 jaar facility management, zoomt in op 2023 en blikt vooruit.

Een samenvatting van het marktonderzoek is hier te downloaden.

Bron: TwynstraGudde