Heart2Save en Lumoava, beiden uit Finland, besloten hun expertise te bundelen; het resultaat is een medisch hulpmiddel van de nieuwe generatie – een ECG-halsketting, AiVoni đź’— Lumoava. Het fraaie ontwerp, gecombineerd met betrouwbare analyse van een hartritmestoornis, stelt gebruikers in staat om het welzijn van het hart overal op een stijlvolle, onmerkbare manier te bewaken.

Nieuwe producten voor de identificatie en screening van hartritmestoornissen worden over de hele wereld met hoge snelheid ontwikkeld. De consumentenbeleving is essentieel, de producten moeten gemakkelijk en praktisch in het dagelijks leven te gebruiken zijn. Stijlvol design en gebruiksgemak spelen een belangrijke rol in hoe de consument het product op lange termijn omarmt. Bij wellness- en sportproducten is het ontwerp iets vanzelfsprekends, maar als het over medische apparaten gaat, is de AiVoni đź’— Lumoava ECG-ketting het startpunt voor een nieuw tijdperk van zelfcontrole.

”Heart2Save heeft een sterke wetenschappelijke basis. De producten van het bedrijf zijn medische hulpmiddelen. Ze hebben dus hetzelfde veeleisende proces doorlopen als apparaten die in ziekenhuizen worden gebruikt, dus de informatie die ze verstrekken, kan worden vertrouwd. Om af en toe hartritmestoornis of asymptomatische atriale fibrillatie op te vangen, zijn herhaalde metingen vereist. De metingen zijn eenvoudig te doen met een apparaat dat je altijd bij je hebt, zoals een sieraad. Een medisch hulpmiddel als designproduct stigmatiseert de gebruiker ook niet als iemand met een hartaandoening. Dit waren de uitgangspunten voor het idee van Heart2Save en Lumoava om van een ketting een medisch apparaat te maken ”, zegt Helena Jäntti, Emergency Doctor, CEO Heart2Save.

Het onderzoek achter de ECG-ketting werd voor het eerst tentoongesteld op een wetenschappelijk congres georganiseerd door de European Society of Cardiology (ESC) in mei 2020. Volgens de bevindingen produceerde de ECG-ketting ECG-opnamen van uitstekende kwaliteit. Bij zelfcontrolerende producten zijn nauwkeurige, op AI gebaseerde analyses nodig, zodat de consument het ECG niet zelf hoeft te interpreteren. De resultaten kregen veel internationale aandacht.